Piskissä muutamat koululaiset perustivat oman hyväntahdonliikkeensä, ”Juhlantekijät”. Lapset keräsivät ruokaa ja muuta tarpeellista ukrainalaisille sotilaille, jotka ovat Itä-Ukrainan rintamalla.

 

fest_fran_skolan

Minua liikutti lasten hyväsydämisyys. He olivat kuulleet, miten ankarissa oloissa sotilaat elävät. Rintamalla on kylmä, ruuasta on pulaa ja ainoana suihkuna heillä on kosteuspyyhkeitä. Lapset saivat kuulla kolmesta oman paikkakuntansa sotilaasta. He saivat kokoon kolme pakettia. He keräsivät kaikkea mitä vain saivat: ruokaa ja lämpimiä vaatteita, eivätkä he unohtaneet tärkeintä asiaa, ”suihkua” eli kosteuspyyhkeitä. Neljäs paketti on jo melkein valmiina, puuttuu vain rahaa sen lähettämiseen.

Kun paketit olivat tulleet perille, lapset saivat sotilailta kiitoksen. Videon. Se oli lapsista siistiä. He näkivät, miten yksi sotilaista avasi paketin kameran edessä. Mies oli likainen, ja hänen olallaan riippui ase. Hän kiitti lapsia kaikesta, mitä he olivat keränneet. Mutta kun hän huomasi kaiken muun joukossa suklaapalan, hän liikuttui lasten hyvyydestä. Ja lasten silmiin nousi kyyneleet, kun he katsoivat videota.

 

paketerar_till_soldaterna
Lapset ovat tajunneet, miten vaikeissa oloissa sotilaat ovat Itä-Ukrainassa, ja he haluavat jatkaa hyväntahdonliikettään. He tahtovat olla Juhlantekijöitä ja muistaa sotilaita Pyhän Nikolauksen päivänä, jouluna ja uutenavuotena.

Katarina ja Piskin tiimi
Kuva: Katarina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *