Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Dasha: “Rakastan animaatioita, kissoja ja herkkuja.”


Nuori taiteilija Dasha jätti kotinsa Itä-Ukrainassa ja muutti Tsernihivin lääniin neljä vuotta sitten. Hän kertoo elokuvasankaristaan, rakkaudestaan kissoihin ja siitä, miten hän nukkui perunalaarissa.


Miksi muutitte?
“Olin 8-vuotias, kun meidän oli pakko lähteä kotoa. Sota tuli meidän kaupunkiin. Se oli kauheaa. Äiti oli eniten huolissaan minusta ja mummusta. Jouduimme nukkumaan perunakellarissa kaksi viikkoa. Koko ajan kaupungissa ammuskeltiin.”


Pidät kissoista kovasti. Mikä niissä on erityistä?
“Ne ovat niin söpöjä, ja niillä on pehmeä turkki. Ne rauhoittavat. Kun olen hermostunut, silittelen kissoja ja rauhoitun. Mutta nyt meidän koti on opiskelija-asuntolassa, eikä täällä saa pitää eläimiä.”


Kaikki piirustustesi aiheet ovat animaatioelokuvista. Kuka on sinun rakkain sankarisi?
“Aloin katsoa piirrettyjä 8-vuotiaana. Rakkain sankarini on Violet Evergarden, 14-vuotias tyttö, joka ei muista muuta elämää kuin sodan. Hän menetti sodassa molemmat kätensä, ja niiden tilalla on metalliset proteesit.”


Mitä napostelet mielelläsi?
“Kun äiti menee nukkumaan, alan katsoa tietokoneelta hiljaa animaatioelokuvia. Silloin nautiskelen äidin leipomia pullia tai pikkuleipiä. Rakastan kaikkia äidin leipomuksia.”

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *