Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Eilen Viktor Pavlovits ja minä kävimme perheessä, jossa äiti on kuollut 3 vuotta sitten. Isällä on 6- ja 8-vuotiaat tytöt. He tarvitsevat apuamme. On aika varustaa tytöt koulutielle. He tarvitsevat reput, vaatteet, kengät ja koulutarvikkeet. Minulla oli mukanani Dubi-nalle. Ensin ajattelin, että on hölmöä tulla nallen kanssa, mutta siitä olikin apua.
Katerina, avustustyön koordinaattori

Dubi kertoo 🧸

Auto tuli jo. Siinä olivat Viktor Pavlovits ja Katja-mami, joka on Lasten lähetystössä auttamassa lapsia. Minäkin haluan auttaa. Voi, miten pitkä ajomatka! Se on täällä tavallista. Halusin päästä näkemään tytöt nopeammin ja sanomaan heille ihanimpia sanoja, joita mami sanoo minulle joka aamu. Tänään hänen ei tarvinnut herättää minua. Heräsin itsekseni. Halusin tavata tytöt, joilta äiti on kuollut. He asuvat isänsä kanssa.

Täältä tulemme. Minua itketti, mutta sanoin mielessäni:


– En itke. En itke. On kauhean surullista, että heillä ei ole äitiä.

Ojensin tassuni tytöille.


– Olen Dubi.
– Olen Darinka.
– Olen Katjusha.


Tytöistä tuli heti ystäviäni. Näin, että isä rakastaa tyttäriänsä. Hän joutuu tekemään paljon työtä, jotta Darinka ja Katjusha saavat jotain syötävää. Ja että he pääsevät kouluun. Tiesin heti, miksi olimme täällä.

Me siis autamme heitä.

Leikin tytt;jen kanssa. Sillä aikaa Katja ja Viktor Pavlovits puhuivat isän kanssa siitä, että Darinkan ja Katjushan pitää päästä kouluun. Tytöt paijasivat minua, ja sain haleja ja suukkoja. Aika kului nopeasti. Meidän oli pian lähdettävä. Sanoimme hyvästi. Dubi! Tuletko vielä uudestaan?

Tulen, tulen. Menkää te kouluun.

Taas toistan itselleni:

En itke, en itke. Olen vahva. En ole tullut tänne itkemään, vaan auttamaan.🧸Dubi, Lasten lähetystön nalle

Haluatko auttaa?

Ennen koulua on tärkeää auttaa lapsia saamaan kouluvaatteet, kengät ja koulutarvikkeet sekä maksaa heille kouluruoka. Monet lapset tarvitsevat apuasi.

Lasten lähetystö ry:n tili:
FI97 3131 1001 4958 49
Kirjoita viitenumero 20132 Ajankohtainen keräys

Rahankeräyslupa:RA/2018/1002 myönnetty 30.10.2018, voimassa 1.1.2019-31.12.2020 asti koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Barnens Ambassad, Tilitiedot Ruotsissa
Plusgiro: 415398-7
Bankgiro: 483-9478
Swisha till : 123-113 7876


Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *