KOULUREPPU-tempaus- Ukrainaslaislasten hyväksi

Mietitkö, mitä voit tehdä Ukrainan hyväksi?

Tässä konkreettinen ehdotus siitä, miten voit auttaa lasta Ukrainassa. Apusi on tarpeen koulun alkaessa 1. syyskuuta. Tilanne Ukrainassa on erittäin jännittynyt. Monet miehet on kutsuttu rintamalle, ja jäljelle jääneet naiset ja lapset kamppailevat arjen kanssa sodan varjossa.

Näinä vaikeina aikoina meillä on mahdollisuus ojentaa auttava käsi ja tehdä todellinen ero lasten elämässä. Useat perheet ovat pyytäneet kiireellistä apua koulun alkaessa. Heidän tarinansa ovat sydäntäsärkeviä, mutta yksi asia yhdistää kaikki: akuutti tarve yhteisöllisyydelle ja tuelle.

Näin voit auttaa

Jokainen lapsi tarvitsee vähintään 2000 UAH (noin 50 €.) vaatteisiin ja lisäksi noin 500 UAH (noin 13€.) koulutarvikkeisiin. Toisin kuin meillä, Ukrainassa joudutaan itse ostamaan kynät, vihot, kirjat jne. Jokainen lahjoitus, suuri tai pieni, on arvokas!

Lasten lähetystö ry:n tili:

Mobile pay: 60245

FI97  3131 1001 4958 49

Kirjoita viitenumero 20132 Ajankohtaisia keräyksiä

Jokainen lahjoitus, suuri tai pieni, tekee todellisen eron. Auta meitä täyttämään näiden lasten reput. Yksi monista esimerkeistä; Yksinhuoltajaäiti kylässämme, joka päivästä toiseen työskentelee maatilalla elättääkseen viisi lastaan. Hänen palkkansa ei riitä edes perusasioihin: ruoka pöytään, sähkölaskut, saati sitten vaatteet tai koulutarvikkeet lapsille. Sodan varjo tekee näistä jo valmiiksi vaikeista tilanteista entistä toivottomampia.

Äidin kirje – Evakko omassa maassa

Kirjoitan tätä kirjettä teille vuokraamastani mökistä Kobyzhchassa, Tšernihivin alueella.Kirjoitan tätä kirjettä teille vuokraamastani mökistä Kobyzhchassa, Tšernihivin alueella.

Lapset täytyy viedä kouluun, mutta heillä ei ole mitään päällepantavaa.” Näillä sanoilla ilmaisen vetoomuksemme teille. Asuimme aiemmin Bobrykin kylässä, kunnes venäläiset aseistetut miehet tulivat kyläämme ja alkoivat ryöstää ja ampua. Emme voineet tehdä mitään estääksemme heitä. He veivät kaiken, mitä meillä oli: ruoan, vaatteet, elektroniikan ja jopa puhelimemme. Aseiden uhalla jouduimme lähtemään kylästämme. Pakenimme peltojen ja metsien halki, pitäen itkeviä lapsiamme sylissämme. Vaarallisen 40 kilometrin kävelymatkan jälkeen saavuimme lopulta mieheni isän taloon viereisessä kylässä. Lapset olivat niin peloissaan, että he tärisivät tunteja saapumisemme jälkeen.

Nyt asumme Kobyzhchassa, missä tunnemme olevamme turvassa. Vuokraamme talon ja suunnittelemme jäädäksemme tänne rakentaaksemme uuden elämän. Perheelle, kuten meidän, näinä epävarmuuden ja menetyksen aikoina, tarvitaan apua saadaksemme jotenkin normaalin elämän jatkumaan. Tarvitsemme apua, jotta lapset voisivat aloittaa koulun.

Äiti Kobyzhchan kylästä

Toivon, että tämä kirje korostaa akuuttia tilannetta ja tukitarvetta tälle perheelle ja monille muille, jotka ovat samanlaisissa olosuhteissa. Nyt enemmän kuin koskaan voit tehdä konkreettisen eron. Tukesi olisi paitsi siunaus, myös elinehto näille lapsille, jotka ovat niin epätoivoisesti vailla vaatteita, kenkiä ja koulutarvikkeita. Se voi olla ero toivon ja toivottomuuden, tulevaisuuden ja menetetyn mahdollisuuden välillä.

Rahankeräyslupa: RA/2020/1055 voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kaikki apu – suuri tai pieni – on arvokasta!

Lasten lähetystö ry:n tili:

FI97  3131 1001 4958 49

Kirjoita viitenumero 20132 Ajankohtaisia keräyksiä

Rahankeräyslupa: RA/2020/1055 voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Barnens Ambassad, Tilitiedot Ruotsissa

Swish till: 123-113 7876

Plusgiro: 415398-7

Bankgiro: 483-9478

Merkitse lahjasi ”Koulureppu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *