1995
Aloitamme katulapsityön. Etsimme lapsia kätköistä: kellareista, puistoista ja viemäritunneleista. Virallisesti Ukrainassa ei ole katulapsia, ja siksi joudumme usein hankaluuksiin viranomaisten ja poliisin kanssa. Toisinaan päädymme putkaan yhdessä lasten kanssa.
2003
Bobrovitsan kylä vuokraa meille maksutta vanhan päiväkodin 49 vuoden ajaksi.
”Kaverikoti” aloittaa toimintansa hyvin vaatimattomissa oloissa.
Muutamme Piskissä sijaitsevaan taloon kymmenen lapsen ja kahden terapeuttikoiran kanssa. Huoneet ovat kolkot. Alussa kaikki aikamme menee siihen, että saamme veden ja lämmön toimimaan. Kaikilla lapsilla kuitenkin on sänky, meillä on ruokaa ja meillä on toisemme. Yksi tytöistä esittelee ylpeänä Suomen suurlähettiläälle sisävessaamme: “Katsokaa, kun painatte tätä nappia, niin pyttyyn tulee vettä!” Suomen suurlähettiläällä on varmasti mielessään muitakin asioita kuin pyttyyn virtaava vesi; hän miettii kaikkea sitä työtä, mitä meillä on edessämme.
2005
Meillä on nyt 25 lasta Kaverikodissa. Suomen suurlähetystö rahoittaa seminaarisarjan ”Kadulla on parempi kuin kotona”, jonka Haver ja Barnens Ambassad järjestävät Bobrovitsan kunnassa. Näillä seminaareilla on suuri vaikutus viranomaisten asenteeseen Kaverikotia kohtaan.
2006
Uusi laki. – Kaverikoti saa virallisen aseman kuntoutuskeskuksena. ”Barnens Hopp” -järjestö tukee rakennuksen remontointia.
2007
Lakimuutoksen ansiosta Kaverikoti saa lastenkodin statuksen.
Ympyrä sulkeutuu. Sveta, kadulla kasvanut tyttö, menee naimisiin ja tulee meille työhön. Sveta tuli Kaverikotiin 15-vuotiaana odottaessaan lasta. Olemme saaneet seurata Svetan elämää vuosien varrella, jo ennen kuin hän tuli meille; hän on meille kuin oma tytär. Myös Katja, toinen nuori äiti, joka tuli samaan aikaan Svetan kanssa, menee naimisiin ja tulee meille työhön.
2010
Kaikkiaan 39 lasta on löytänyt Kaverikodin kautta uuden kodin. Osa heistä on saanut kasvattivanhemmat, muutamia on adoptoitu. Lapsista viisi on perustanut oman perheen.
Hankimme tukiasunnon, jonne varttuneet lapset voivat muuttaa. Siellä he saavat harjoitella elämää Kaverikodin jälkeen ja opetella seisomaan omilla jaloillaan.
2011
Lokakuu – Lastensuojelu- ja kuntoutustoiminta siirtyy perhekodille, joka saa valtiolta tukea.
Joulukuu – Haver Children’s Embassay saa kansainvälisen ihmisoikeuskomitean (International Human Rights Defence Committee) mitalin työstään lasten oikeuksien puolesta.
2012
Kaverikodilla on nyt kolme tehtävää. Se on lasten päiväkoti, johon kylän lapset tulevat päiväsaikaan, se on perheiden parissa tehtävän ennaltaehkäisevän työn keskus ja se on kummitoiminnan keskus.
2013/2014
Kansan nousu omaa hallitusta vastaan marraskuussa 2013 aloittaa tapahtumien ketjun, jollaista kukaan ei ole osannut aavistaa. Työmme jatkuu entiseen tapaan, mutta maassa käydään sotaa ja tiimimme joutuu keskittymään kaikkein välttämättömimpään apuun. Toukokuussa 2014 Kaverikoti ottaa vastaan ensimmäisen pakolaisperheen, joka on evakossa Itä-Ukrainan levottomuuksien tähden.