Hannu Räsänen, eläkeläistaiteilija, Lasten lähetystön puheenjohtaja
Oili Räsänen, kielenkääntäjä, Lasten lähetystön sihteeri

Lensimme jouluksi 2014 Kiovaan, sillä halusimme omin silmin nähdä, millaista Ukrainassa on näinä levottomina aikoina ja miten maan sisäiset pakolaiset selviytyvät. Olimme saaneet Mirjam ja Boas Adolphin yhteystiedot, ja he toivottivat meidät tervetulleiksi.

Emmepä arvanneet, millainen rakkaustarina meitä odotti. Ihastuimme Kiovaan, mutta Ukrainan lapset veivät sydämemme kokonaan.

Pienen järjestön työ ei näy suurissa otsikoissa, mutta meihin vaikutti Adolphien ja Kaverikodin tapa auttaa lapsia ja perheitä eteenpäin. Jokaisen tarpeita kuunnellaan ja ratkaisuja mietitään yhdessä. Kaikkein tärkeintä on tukea perheitä niin, että ne voivat itse hoitaa lapsensa eivätkä joudu luovuttamaan heitä lastenkoteihin. Olemme saaneet nähdä alusta loppuun, miten apu menee perille. Pienessä järjestössä rahat eivät katoa byrokratian rattaisiin, vaan kaikki on läpinäkyvää.

Saimme myös nähdä pitkäjänteisen työn tuloksia: entisiä katulapsia on nyt mukana järjestön vastuullisessa työssä. He tuntevat elämän nurjan puolen ja osaavat omien kokemustensa pohjalta parhaiten auttaa toisia, jotka tarvitsevat tukea päästäkseen elämässä eteenpäin.

Toinen, keväällä 2015 tekemämme matka Kiovaan ja Kaverikotiin vahvisti haluamme sitoutua tukemaan työtä Ukrainan vaikeuksissa olevien lasten puolesta. Meillä on nyt ilo kuulua Lasten lähetystö ry:n perustajajäsenten joukkoon. Vapaaehtoispohjalla yhdistys levittää Suomessa tietoa työstä ja hankkii sille taloudellista tukea. Uskomme, että Suomessa on Ukrainan lapsia kohtaan paljon rakkautta, jota me voimme auttaa kanavoimaan perille.

Oili ja Hannu Räsänen, Kerava

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *