Hannun ja Oilin valkea joulu Ukrainassa

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hannun ja Oilin matkakertomus

Teksti: Oili Räsänen

Kuvat: Hannu Räsänen

 

 

 

 

 

Ukrainaan asti piti tulla kokemaan valkea joulu! Sekä Kiova että Piski ovat paksun puhtaan hangen peitossa. Liikenne toki kärsii siitä, mutta lapset (ja Mirjam) ovat innoissaan lumienkelien tekemisestä.

Tällä kertaa saamme nauttia Päivin, ammattitaitoisen tulkin, seurasta. On tosi paljon antoisampaa, kun ymmärrämme ja tulemme ymmärretyksi.

Keskiviikko 20 joulukuuta

Juhlavan vauhdikas alku Ukrainan reissulle oli osallistua Ukrainan tiimin kanssa georgialaisen tanssi- ja lauluryhmän esitykseen “Lokakuun palatsissa”, Kiovassa. Käytiin  syömässä tiimin kanssa “Mafia” nimisessä  ravintolassa.

Torstai 21 joulukuuta

Bussimatka  Kiovasta Piskiin kesti vähän normaalia kauemin runsaa lumen takia.

 

 

 

 

 

Kaverikodin vierailu aloitettiin tietenkin piparitalkoilla.  Lapset alkavat jo olla taitavia konkareita!

Perjantai 22 joulukuuta

 

 

Ostoselämys Bobrovitsassa: 22 säkillistä ruokaa perheille ja evakoille. Pohjoismaisella yhteistyöllä säkit satiin liukkaasti kassalta autoon. Mukana olivat  Ruotsista  Bertil ja Kristina. Kaverikodissa pyörittelimme urakalla monta neliömetriä lihapullia huomista pyhäkoulun juhlaa varten.

Lauantai 23 joulukuuta

Emmepä tiedä monta pyhäkoulua, johon kokoontuu viikosta toiseen lähes viisikymmentä lasta. Kaverikodissa sellainen on, ja nyt vietettiin juhlaa: laulut, leikit ja joulun sanoma, ulkoilu ja hyvä ateria. Pyhäkoulu kesti monta tuntia kuten aina. Voimme vain ihailla hyvää pyhäkoulutiimiä.

Juhlan päätteeksi alkoi ruokasäkkien jakelu koteihin. Jotkut lapset  saivat jo mukaansa  ruokasäkit.  Viktor kuljettaa lapsia  pyhäkoulupäivänä ja siitä kertyy noin 140 km. Huomenna  Viktor  kuljettaa meidät Kiovaan, jossa vietämme pari päivää.

Ukrainan parlamentti päätti, että joulu on 25 joulukuuta, mutta kaikki tuntuvat olevan sitä mieltä että se oikea joulu on 7 tammikuuta.

Hyvää joulua koti-Suomeen

Hannu ja Oili 

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *