Kiitos koulurepputempauksesta

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte koulureppu-keräykseen

Katja kertoo koulurepputempauksesta.

Se oli lapsille todella tarpeellinen. Nyt monet heistä voivat aloittaa koulunsa hyvin.

Ensin järjestimme vaatteiden ja kenkien jakelun Kaverikodissa. Muutamat ruotsalaiset ystävät olivat keränneet niitä ja lähettäneet meille Ukrainaan. Moni lapsi löysi itselleen sopivat vaatteet ja kengät.

Seuraavana päivänä ajoimme Bobrovitsaan ostamaan sen, mitä vielä puuttui. Otimme minibussin kyytiin lapsia Piskistä ja lähikylistä ja veimme heidät torille. Romalle ja Nazarille ostin vihkoja ja muita koulutarvikkeita. Pojat olivat tyytyväisiä, kun saivat itse olla mukana valitsemassa niitä.

Sitten autoin myö toista Roma-nimistä poikaa. Ostimme hänelle repun ja kouluvaatteita. Sillä välin Viktor Pavlovits auttoi muita lapsia valitsemaan vaatteita ja kenkiä.

Roma kertoo:

Tänään kävin Bobrovitsassa kouluvarusteita hankkimassa. Olen oikein kiitollinen kaikille teille, jotka autoitte minua ostamaan repun. Kannan siinä kirjat ja vihkot. Ja päiväkirjan, johon toivon hyviä numeroita. Sain myös urheiluhousut, niin että pääsen urheilutunneille. Kiitos kaikille avusta. Siunatkoon Jumala sinua.
Roma

Olimme kaikki iloisia. Kaikki saivat vaatteensa ja olivat valmiit kouluun. Yhteensä 26 lasta sai tukea hyvään koulun aloitukseen.

Sinun tukesi on todellinen apu


Tästä voit lukea yhden perheen tarinan.
Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti on sairastanut jo pitkään. Hänelle on tehty useita onnistuneita leikkauksia.
Lastensa rukousten ja monien ystävien ja sukulaisten avun turvin äiti huolehtii lapsistaan heikkonakin.
Sinun apusi ansiosta hänen lastensa ei tarvitse mennä kouluun huonommissa vaatteissa kuin luokkatoverit.

Slavik kertoo:

Kuvassa kaksoset Slavik ja Sasha


Hyvää päivää, ystävämme.
Terveiset sinulle Slavikilta.
Haluan kiittää sinua avustasi meille. En odottanut, että saisin uusia vaatteita, koska äidin rahat eivät riitä. Käytämme rahaa vain leipään ja välttämättömiin tarpeisiin. Kiitos, että olet kanssani.
Terveisiä, ja Jumalan siunausta! ❤️❤️❤️❤️

Mirjam kirjoittaa:


Nyt olemme Ukrainassa ja pystyn seuraamaan ukrainalaisia uutisia. Niissä kerrottiin, mitä lasten koulun aloitukseen vaaditaan.

Toimittajan mukaan koulun aloitukseen kuluu lasta kohti 7000 – 8000 hryvniaa. Se on n. 230 – 260 €.
Toimittaja lähti muutaman perheen kanssa torille. He ostivat koulutarvikkeita, reppuja, vihkoja, kyniä… Niihin kului n. 3000 hryvniaa eli n. 95 €. Sitten piti hankkia kouluvaatteet.

Haastattelu kosketti minua. Viiden lapsen yksinhuoltajaäiti kertoi:
“En halua luovuttaa lapsiani valtion internaattiin vain siksi, ettei minulla ole rahaa. Mitä voin tehdä? Ei minulla ole varaa ostaa lapsille koulutarpeita.” Äiti itki, ja lapset tulivat lohduttamaan häntä.
Hänelle summa olisi 35000 hryvniaa eli 1100 €. Hänelle kuten monille muillekin se on täysin mahdoton rahamäärä.

Pandemian aikana perheiden talous on heikentynyt. Ennenkin oli tiukkaa, mutta nyt on vielä vaikeampaa. Taloustilanteen takia valtio antoi 2000 hryvnian avustuksen vähäosaisille lapsille.

Kiitän Jumalaa kaikista lapsista, joita olet auttanut. Kiitän Jumalaa sinusta. Apu koulun aloitukseen merkitsi paljon enemmän kuin voin sanoin ilmaista.

Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.
Matteus 5:14-16

Suurkiitokset sinulle!
Mirjam

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *