Lasten juttuja

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hei, olen Kristina

Jo 7 kuukautta olen opiskellut englantia ystäväni Stuartin opastuksella. Hän on Englannissa ja minä täällä Piskissä. Käytämme Zoom-yhteyttä.

Oppiminen on kivaa. Olemme käyneet läpi kaikki numerot. Osaan laskea miljoonaan.

Stuart auttaa minua tekemään läksyt koulukirjasta. Se on hauskaa ja mielenkiintoista, oppitunnit kuluvat nopeasti ja alan heti odottaa seuraavaa.

Sitten kerron Stuartille, mitä olen tehnyt päivän mittaan, millaisia numeroita olen saanut ja millainen päivä on ollut. Tämä kaikki tapahtuu englanniksi – eihän hän osaa ukrainaa.

Stuart kertoo minulle Englannin ajankohtaisista tapahtumista. Hän kertoi, että heillä on uusi pääministeri.

Isona haluan kielenkääntäjäksi. Minusta tulee tosi hyvä kääntäjä, jos Stuart opettaa minua vielä 11. luokallakin. Opin englanninkielestä kaiken.

Kerroin Stuartille, että tykkään tehdä videoita Tik-Tokissa. Teimme yhden videon yhdessä, ja se oli tosi siistiä ja coolia!
/ Kristina, 12 v.

Nimeni on Stuart, asun Englannissa ja olen tukenut Lasten lähetystöä toistakymmentä vuotta. Sekä kannattajana että valokuvaajana.

Koronapandemian aikana en ole päässyt tapani mukaan käymään Ukrainassa. Kun sitten sain tilaisuuden auttaa yhden tiimiläisen lasta oppimaan englantia, aloitin mielelläni.

Olen pitänyt Zoom-yhteydellä Kristinalle 30 minuutin englannin tunteja 6 päivänä viikossa jo 7 kuukauden ajan. Koska en osaa ukrainaa, Kristinan on ollut pakko oppia englantia. Onneksi hän osasi sitä jo alussa niin paljon, että pystyi ymmärtämään minua (turvauduimme kyllä usein Google kääntäjään).

Olen käyttänyt Kristinan koulukirjoja oppituntien pohjana, ja nyt hän on oppinut niin paljon, että voimme keskustella hänen kuulumisistaan ja elämästään Piskissä.

Kristina on innokas opiskelija ja selvästikin lahjakas. Siksi opettaminen on minulle hyvin palkitsevaa. Olen iloinen, kun voin käyttää karanteeniaikaani antamalla Kristinalle jotakin, mitä ei rahalla saa.

Toivon, että oppituntimme jatkuvat vielä kauan sen jälkeen, kun koronapandemia on ohi. /Stuart

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *