Lsten Lähetystön kansainvälinen tiimi tapasi Puolassa. Ukrainan tiimi jo palasi takaisin Ukrainaan tänään. Uusi työviikko alkaa.

unohtumattomat hetket ja haasteet

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Viime viikolla Martalle avautui mahdollisuus viettää erityinen aika rakkaan isoisänsä kanssa Puolassa. Se oli viikko täynnä naurua, leikkiä ja lämpimiä halauksia – hetkiä, joita Martta ja hänen isoisänsä muistavat aina sydämissään.

Mutta niin kuin kaikissa hyvissä hetkissä, myös tämä viikko päättyi liian nopeasti. Nyt, kun Martta on lentokentällä, hän tuntee kaipuun ja ikävän tunteen. Sydämet täyttyvät jälleen toivosta siitä päivästä, kun he voivat taas olla yhdessä.

Katsoin Marttaa, kun hän istui siellä lentokentällä, aivan hiljaa. Mietin, mitä hän ajatteli sillä hetkellä. Ehkä hän muisteli kaikkia niitä hetkiä, jotka hän oli viettänyt isoisänsä kanssa, tai uneksi tulevista seikkailuista yhdessä. Yksi asia on varma – heidän välillään on vahva side ja heidän rakkaus on ikuista.

Tämä on Martan ja hänen isoisänsä tarina, joka muistuttaa meitä perheenrakkauden tärkeydestä ja niistä unohtumattomista hetkistä, jotka jaamme rakkaidemme kanssa. Olemme kiitollisia jokaisesta hetkestä, jonka saamme viettää yhdessä, ja odotamme innolla niitä päiviä, kun voimme taas luoda uusia muistoja ja jakaa sydämemme niiden kanssa, joita rakastamme.

Samalla Martan tarina muistuttaa meitä myös niistä haasteista, joita ihmiset kohtaavat ympäri maailmaa. Ukrainassa riehuu sota, ja Martta on pakolaislapsi, joka on löytänyt turvapaikan Ruotsista. Hänen isänsä ja isoisänsä ovat edelleen Ukrainassa, mikä tekee hänen etäisyydestään heistä vaikeaa.

/Mirjam

Viime viikolla Martalla oli mahdollisuus viettää aikaa rakkaan isoisänsä kanssa Puolassa.

Kansainvälinen naistenpäivä

Naistenpäivän kunniaksi, Kaverikodin poikien onnittelut Ukrainasta.

Maaliskuun kahdeksas on kansainvälinen naistenpäivä. Silloin juhlimme kevättä ja kauneutta.

Kaverikodin lapsille se on ennen kaikkea äitien, mummojen ja siskojen juhlapäivä.

Käsintehty lahja on kaunis tapa kiittää äitiä ja osoittaa hänelle arvostusta ja rakkautta.

“Minulla on maailman paras äiti. Rukoilen Jumalaa hänen puolestaan”, sanoi Iljusha.

Joko sinä olet tehnyt äidillesi lahjan?

Katerina

Suurkiitokset teille, jotka tuitte Lasten lähetystön matkaa Puolaan ja viikkoa siellä. Ukrainan-tiimimme sai hengähtää rauhallisessa ympäristössä vailla ilmahälytyksiä ja jatkuvaa levottomuutta.

Suuri perheemme tuli koolle Suomesta, Ruotsista ja Ukrainasta. Päivät täyttyivät yhteydestä, rakkaudesta, kyynelistäkin. Vakavat tunnot ja nauru sekoittuivat toisiinsa. Viikko toi meille kaikille lohdun hetkiä.

Nyt meillä on taas voimia jatkaa työtä. Kiitos kaikille, jotka teitte tästä unelmasta totta.

Boas Adolphi, Lasten lähetystön lähettiläs

Apu löytää edelleen vastaanottajansa

Vaatteet, hygieniatuotteet ja muut.

‌Kuulemme usein perheiden sanovan, että juuri tätä me etsimme, juuri tätä me tarvitsemme. Silloin tiedämme tekevämme oikeanlaista työtä.

‌Tämä on hienoa tukea.

Katerina

Viktor opettaa ja välittää käytännön taitoja aina kun on mahdollista.

Pitkään käytetyt huonekalut tarvitsevat ajoittain korjausta

Viktor, lasten Lähetystön paikallinen johtaja Ukrainassa, on todellinen esikuva siinä, kuinka yksi henkilö voi tehdä suuren eron yhteisössään.

Hän tekee hienoa työtä opettaessaan pojille, miten he voivat korjata vanhoja huonekaluja. Tämä ei ole vain hauskaa puuhaa, vaan myös todella tärkeää. Korjatessaan huonekaluja pojat oppivat uusia taitoja ja saavat itseluottamusta.

Viktor on todella kiinnostunut auttamaan muita ja jakamaan osaamistaan eteenpäin. Hän haluaa, että lapset oppivat tärkeitä asioita ja saavat hyvän alun elämälleen.

Olen iloinen, että on poikia, jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta työstä. Aina kun mahdollista, opetan ja välitän käytännön taitoja.” Viktor

Pyhäkoulu katsaus -kuinka voimme voittaa?

Katja O, Kaverikodin emäntä

Voittaaksesi sinun on oltava sotilas. Jokainen meistä on elämässään sotilas, joka taistelee kiusauksia vastaan. Mistä sotilaan varustus on tehty?

  • Totuuden vyö – totuus suojaa vihollisen juonilta.
  • Vanhurskauden haarniska – vanhurskaus varjelee sydäntä pahalta.
  • Kengät – valmius lähteä.
  • Uskon kilpi – usko suojaa myös kehoamme.
  • Pelastuksen kypärä – usko ja luottamus Jumalaan suojaa mielemme ja ajatuksemme
  • Hengen miekka – miekkamme on Jumalan Sana, Raamattu, josta voit lukea kiusauksista, synnistä ja sen vastustamisesta.
  • Rukous – käänny Jumalan puoleen rukouksessa ja hän auttaa sinua vastustamaan kiusauksia.

Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastariтtaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.” (Kirje efesolaisille 6:11)

Maanantain meinauksia

Maanantai 4 maaliskuuta, Mirjam

Maanantai on yhteisen viikon startti- Se on kuin avoimen kirjan ensimmäinen sivu – täynnä mahdollisuuksia ja suunnitelmia! Se kutsuu meitä aloittamaan uuden viikon innolla ja päättäväisyydellä.

Vaikka maanantai voi toisinaan tuntua hitaalta lähtöruudulta, juuri silloin meillä on tilaisuus asettaa viikon tavoitteet. Joten, kohota kahvikuppisi ja sano rohkeasti: “Tämä viikko on meidän!”

Tällä viikolla meitä odottaa kiireinen aikataulu

Maanantaina: Tiimimme palasi aamulla Puolasta Ukrainaan opinto- ja lepomatkaltamme. Oli ihanaa ja tarpeellista tavata Laten Lähetystön kansainvälinen tiimi. Palattuaan he aloittavat heti kriisilaukkujen pakkaamisen ja hätätilanteita varten suunnitelmien laatimisen.

Käytämme PARA-metodia – Tiago Forten kehittämä tapa järjestää tehtävät projekteiksi (P), alueiksi (A), resursseiksi (R) ja arkistoksi (A). Sovellamme tätä metodia nyt ensimmäistä kertaa omiin poikkeustilanteisiimme.

Tämän viikon tehtävät ja sodan tuomat haasteet korostavat yhteisömme voimaa. Yhdessä tekeminen ja yhteiset tavoitteet ovat tehokas aseemme vaikeina aikoina.

Jatkamme ruuan ja muun avun jakamista lapsiperheille ja tilanteen seurantaa Kiovassa sekä Piskin kylässä.

Täällä Eskilstunassa vietämme naisten päivää perjantaina yhdessä ukrainalaispakolaisten kanssa, muistuttaen toisiamme, että yhdessä olemme vahvempia.

Emme tietenkään voisi tätä tehtävää tehdä ilman sinua. Yhteistyöllä ja yhteisellä tuella voimme kohdata ja voittaa haasteet – niin arjen pienet kuin sodan suuret koettelemukset.

Tulee mieleeni ajatus Raamatusta:

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *