Meitäkin jännittää

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Teksti: Oili Kuvat: Hannu

Torille lähdössä

Torille lähdössä

Koulun alku jännittää ekaluokkalaisia ja varmaan jokaista kesälomaansa lopettelevaa koululaista ja opettajaa. Kuulimme, että Lasten lähetystön Ukrainan tiimi on suorastaan paniikissa, kun niin monen lapsen asiat on hoidettava ennen syyskuun ensimmäistä: vaatteita, kenkiä, urheiluvarusteita, kyniä, kumeja, vihkoja ja tietysti koulureppuja on hankittava lapsille, joiden perheillä ei näihin ole varaa.

4 2016_16_8

Sopivat kengät

Meitäkin jännittää, sillä pääsemme osallistumaan tähän paniikkiin Ukrainassa jo toista kertaa. Tosin emme viime syksynä nähneet merkkiäkään paniikista – niin mallikkaasti tiimi oli kaiken valmistellut. Jokaisen avun piirissä olevan lapsen tarpeet oli valmiiksi kirjattu, kun marssimme pieninä ryhminä torille hankintoja tekemään.

1 2016_16_8

Piknik piristää

Jokaiselle lapselle mallattiin vaate- ja kenkäkojuista sopivat varusteet ja sitten lähdettiin puistoon piknikille juhlistamaan kesän päättymistä. Puistossa koululaiset saivat vielä kullekin nimellä varustetun tarvikekassin, josta löytyi myös jokaiselle kirjoitettu siunaus.

Hankinnat on tehty

Jännittävää!

Meille tämä jännitys on iloista

Viimesyksyisellä matkallamme näimme hyvän esimerkin mielekkäästä auttamisesta. Saimme nähdä iloisia lapsia, jotka saattoivat aloittaa koulunsa hyvillä mielin. Saimme nähdä, miten Lasten lähetystön apu suorastaan ratkaisi joidenkin lasten kouluunpääsyn. Saimme nähdä, miten lapsia autettiin siinä tilanteessa ja siellä, missä he ovat.

Tervetuloa mukaan jännittävälle matkallemme!

Kirjoitamme blogiin kokemuksia tämän vuoden ”reppureissusta”. Luvassa on myös osallistuminen juhlavaan ensimmäiseen päivään pikku Valjan koulussa.

Oili Ja Hannu Räsänen

 

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!