Pipareita ja Juhlia

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Tapanin päivänä leivottiin

Suomalaisena tapaninpäivänä lapset tulivat koulun jälkeen innokkaina Kaverikotiin leipomaan pipareita. Lopun taikinan leivoimme isoiksi tähdiksi evakkokeskukseen. Pullakransseja leivottiin henkilökunnan kanssa vaatimattomat 8 kpl. Vielä teimme Nadian kanssa uuden piparitaikinan, ja hän kirjoitti ohjeen muistiin.

Tiistaina juhlat evakkokeskuksessa

Seuraavana päivänä salaatit, pullakranssit, piparit, porkkanalaatikot, lihapullat ja sekahedelmäsoppa lastattiin autoon ja suunnattiin kylmään evakkokeskukseen. Siellä naiset olivat keittäneet perunamuusia ja laittaneet voileipiä ja sillisalaattia. Kolmisenkymmentä evakkoa tuli yhteiselle aterialle. Viktor piti puheen. Kaikki kiittelivät hartaasti, mutta kyllä heillä on raskasta. Jo kolmas vuosi tässä “väliaikaisessa” majoituksessa, jossa ainoa pesumahdollisuus on lavuaari kylmän käytävän päässä. Ja kotiin on tietenkin ikävä. Erään rouvan kanssa sovimme, että sodan jälkeen tavataan Luhanskissa…

Kaverikotiin palatessamme Nadia kertoi, etteivät lapset tänään malttaneet siellä tehdä läksyjä, vaan kaikki halusivat kirjoittaa piparien reseptin!

Kaverikodin juhlat

Kaverikodin joulujuhlat olivat vuorossa torstaina. Viktor piti aamulla henkilökunnalle paloharjoituksen, sillä väkeä oli tulossa tupa täyteen. Mirjam toivotti tervetulleiksi lapset, vanhemmat, vieraat (ja lapset lisäsivät vielä babushkat!). Lasten ohjelma oli loistava.

Lasten lähetystön ja Kiovan Lions-klubin yhteinen yllätys oli, että jokainen lapsi (82) sai lahjan, jota oli Joulupukilta toivonut.

Teksti: Oili Räsänen

KUvat: Hannu Räsänen

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!