Sinä voit tehdä kylmän talven lapselle lämpöisemmäksi.

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Lämmin talvi -keräys 1.-24. marraskuuta

Kaupungissa asuvat lapset palelevat

Ulkona on kylmä, yöllä menään miinuksen puolelle. Lämmityskausi Ukrainan kaupungeissa alkoi lokakuun viimeisellä viikolla. Sähkö-, kaasu-, vesi- ja jätehuoltomaksut ovat hurjat. Jos esimerkiksi yksinhuoltajaäidillä on kaksi lasta, hänen minimipalkastaan menee 80 % näihin huoltomaksuihin. Kun laskut on maksettu, rahaa jää hädintuskin ruokaan, mutta ei lämpimiin vaatteisiin ja lasten saappaisiin.
Sinun apusi on kallisarvoista. Juuri tällä hetkellä apuasi tarvitaan, koska kylmyys muistuttaa jo olemassaolostaan.

Maalaiskylissä tarve voi olla vielä suurempi

Siellä tarvitaan halkoja, rahaa kalliiseen kaasuun ja tietenkin lämpimiä vaatteita ja talvisaappaita lapsille.
Voit kuvitella, millaista elämä on lasten kanssa, kun on kylmä. Halkojen ja kaasun hinta on noussut huimasti. Kuormallinen halkoja maksaa 5000 grivnaa, n. 160 euroa. Monilla maalla asuvilla ei ole edes minimipalkkaa, joka on 3200 grivnaa eli n. 102 euroa kuukaudessa. Monet elävät satunnaistöillä ja oman maan tuotteilla.
Maalaiskouluilla ei ole rahaa kunnolliseen lämmitykseen. Lapset istuvat koulussa ulkotakki päällä ja menevät illalla nukkumaan ulkovaatteissa.
Meille tulee paljon avunpyyntöjä perheiltä. Sinä voit tuoda lämpöä jonkun lapsen talveen.
On perheitä, jotka tarvitsevat halkoja, toiset tarvitsevat tukea kaasun maksamiseen. Monet tarvitsevat lämpimiä vaatteita ja saappaita lapsille.

Lämpimän talven toivoa evakoille

Kiitos, että et unohda Itä-Ukrainan evakkoja. Jo neljättä vuotta he ovat ylivoimaisten vaikeuksien edessä. He ovat joutuneet jättämään kotinsa Itä-Ukrainassa riehuvan sodan takia. Monet joutuvat kaiken kukkuraksi maksamaan velkaa jo menetetystä kodista. Ne, jotka pystyvät työhön, ovat saaneet työtä ja asunnon. Osa evakoista asuu vieläkin kuntamme vanhassa oppilasasuntolassa, joka on talvella hyvin kylmä. Marraskuun alussa ei vielä ole aloitettu lämmitystä. Asuntolassa on yksinhuoltajaäitejä lapsineen, mummoja lapsenlapsineen, vammaisia ja vanhuksia. Heidän tilanteensa on toivoton.

“Kukaan ei meistä välitä, kaikki ovat meidät unohtaneet.”

Lasten lähetystö auttaa ensisijaisesti lapsia, mutta poikkeuksia aina on. Olemme alusta asti auttaneet kuntaamme tulleita evakkoja, niin lapsia kuin aikuisiakin.
Yhdessä sinun kanssasi voimme antaa heille toivoa lämpimämmästä talvesta.

Mitä voit tehdä? Kuinka voit auttaa?

Sinä voit vaatettaa ja “kengittää” lapsen. Voit kustantaa perheelle polttopuita ja lämmityskaasua. Osallistu juuri sellaisella summalla, joka sopii sinun kukkarollesi. Pienikin apu lämmittää lapsen kylmää talvea.

Lasten lähetystö ry:n tili: FI97 3131 1001 4958 49
Viitenumero, ajankohtainen keräys: 20132

 

Jos sinulla on kysyttävää, kysy ihmeessä!

     

    Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *