Viikkokatsaus 3/21

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Viikko vierähti nopeasti. Se alkoi kunnon pakkasella (-24 °C) ja lumella.

Kiitän jokaista, joka on ollut kanssamme. Ilman sinua ei meitäkään olisi. Olemme kaikki samaa suurta Lasten lähetystön perhettä.

Minä olen Tanja, ja minusta on hienoa jakaa kanssasi viikon tapahtumia täällä Kaverikodissa Ukrainassa.

Aloitimme viikon henkilökunnan kokouksella. Keskustelimme siitä, mitä voimme tehdä lasten hyväksi tällä viikolla. Uusi monilapsinen perhe on pyytänyt apua. Heiltä puuttuu lämmitys, kun lämmityskattila särkyi. Heillä ei ole rahaa uuden ostamiseen.

Koronasulku jatkuu Ukrainassa. Kaverikoti on kiinni, mutta tiimillä on paljon tekemistä. Pakkanen on kireä ja lumitöitä riittää. Taloa on lämmitettävä ja puita kannettava. Meillä on ikävä lapsia.

Koronasulku ei ole vaikuttanut Piskin kylän elämään kovin paljon. Bussit kulkevat, kaupat ovat auki ja niistä saa melkein kaikkea tarpeellista. Päiväkoti on auki. Koululaiset vain ovat etäopetuksessa, mikä on monille perheille hankalaa.

Kerron esimerkiksi Nazarista. Hän on neljännellä luokalla ja pääsee tekemään läksyjä vasta äidin työpäivän jälkeen. Hän lainaa äidin puhelinta ja pääsee sillä Viberistä katsomaan läksyt. Monien lasten tilanne on sama.

Katja, joka on avustusohjelmamme koordinaattori, kiertää perheiden luona jakamassa lapsille takkeja, lämpimiä vaatteita ja kenkiä.

Ukrainassa vietetään yhtenäisyyden päivää 22 tammikuuta

Se on päivä, jona Ukrainan kansantasavalta ja Länsi-Ukrainan kansantasavalta yhdistyivät vuonna 1919.

Maassamme eletään nyt vaikeita aikoja. Jälleen kerran Ukrainan sotilaat joutuvat puolustamaan maan rajoja. Toivon hartaasti, että Ukrainassa koittaisi rauha ja yhtenäisyys 💙💛

Toivotan sinulle rauhaa, hyvää terveyttä, sydämen lämpöä ja mukavaa viikonvaiihdetta.

Tanja, sosiaalinen media

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *