Ajankohtaista Ukrainasta: perjantaiblogi 40

Ajankohtaista Ukrainasta: perjantaiblogi 40

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Ajankohtaista Ukrainasta: perjantaiblogi 40 – Tervetuloa viikoittaiseen lähteeseesi tuoreimmille uutisille, yhteenvedoksi siitä, mitä olemme julkaisseet sosiaalisessa mediassa ja mitä on tapahtunut viikon aikana. Tämän viikon fokuksessa on toimintamme sodan runtelemassa Ukrainassa, Kaverikoti ja se mirä Ruotsissa apuohjelmassamme Livlina tapahtuu.

Tiedämme, että monet teistä eivät ehkä käytä Facebookia tai Instagramia, mutta haluavat silti pysyä ajan tasalla kaikista mahtavista asioista, joita tapahtuu. Tässä saat nopean yhteenvedon siitä, mitä olemme jakaneet sosiaalisessa mediassa kuluneen viikon aikana. Käsittelemme uusimpia uutisia, kohokohtia ja edistysaskelia.

Joten istu alas kupin teen tai kahvin kanssa, ja vilkaise, mitä tällä viikolla on tapahtunut!

Saksanpähkinät: Muisti ja Immuniitti

2023.10.02 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Koulunkäynti vaatii tarkkaavaisuutta, ja ainaiset ilmahälytykset aiheuttavat lapsille stressiä.

Paras apu aivojen vireyteen on saksanpähkinä. Se parantaa muistia ja keskittymistä, vahvistaa immuunipuolustusta, vähentää stressiä ja hermojännitystä, joten lopputuloksena on parempi mieli. Lisäksi se maistuu hyvältä.

Nyt syksyllä on paras aika kerätä saksanpähkinöitä. Kaverikodissa päätimme tehdä tempauksen. Toivottavasti näistä riittää kaikille.

Miten sinä parannat muistiasi ja immuunipuolustustasi?

Katja O.

Kuukauden Kansainvälinen Kahvihetki Lasten Lähetystön Kanssa☕️🌍

2023.10.03 Facebook

Joka kuukausi jotain erityistä tapahtuu sydämissämme, kun kolme maata – Suomi🇫🇮, Ruotsi🇸🇪 ja Ukraina🇺🇦 – yhdistyvät virtuaalisesti yhden pöydän ääreen. Lasten Lähetystö, Barnens Ambassad ja Ditjache Posolstvo kokoontuvat yhteen kansainväliseen kahvihetkeen, ja tämä on aina yhtä juhlaa!


💞Verkkoyhteyden kautta kuulemme toistemme naurut, jaetut tarinat ja näemme kasvot, joita niin kaipaamme. Vaikka fyysinen etäisyys on väliämme, yhteys, joka meillä on, ylittää rajat ja luo siltoja yhteisöjemme välille.


👦👧Tämä hetki on meille aina muistutus siitä, kuinka suurenmoinen ‘perheemme’ on, kuinka innokkuus ja rakkaus voivat ylittää esteet ja kuroa umpeen etäisyyksiä. Virtuaalisia halauksia sodan keskellä.

Mirjam

Kaverikoti

2023.10.03 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Pelaamme pihalla viimeisiä kesäisiä päiviä.

Raisa Mikolaivna

Kotikäyntipäivä

2023.10.03 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Lahjasi muuttuu nopeasti avuksi. Niin tälläkin kertaa. Saimme lahjoituksen ystävältämme Marynalta, ostimme välittömästi ruokaa viidelle perheelle ja veimme avun heille kotiin.

Katerina

Keräys ”Lämpimämpi Talvi”

Lokakuu on saapunut, vaikka kylmyys vielä viipyy. Puun lehdet takertuvat kiinni, tietämättöminä tulevasta talvesta.

Joka maanantaiaamu kokoontumme verkossa tiimipalaveriin. Se on yhteenkuuluvuuden hetki, mahdollisuus tarkistaa tilanne keskellä sodan kaaosta. On epätodellista edes kirjoittaa sanaa “sota”, mutta se on todellisuutemme. Teemme mitä voimme, sydän johtotähtenämme.

tulemme netti kokoukseen eri paikoista: Kyivista, Piskin kylästa Ukrainassa ja Eskilstunasta Ruotsissa.

Tänä aamuna Piskissä oli jo aamulla ilma hälytys.

Tiimimme jatkaa järkkymättä “Lämpimämpi talvi” -jakelun suunnittelua Ukrainassa. Paikalla olevat tietävät parhaiten, mitä lapset ja perheet tarvitsevat.

Me täällä Ruotsissa ja Suomessa keskitymme keräykseen. Tarvitaan rahaa vaatteisiin, kenkiin, ruokaan ja polttopuihin – kaikkeen mikä voi tuoda lämpöä ja turvallisuutta. Vastaus on jo ollut sydäntä lämmittävä, mutta tarpeet ovat, kuten voit ymmärtää, valtavat.

🇺🇦 Tilanne on julma. Monet miehet ovat rintamalla, kun taas naiset ja lapset ovat sodan varjossa. Jokainen päivä on koettelemus, taistelu pelkoa ja epävarmuutta vastaan. Ystävämme Ukrainassa tarvitsevat tukeamme.

👶 Monilla perheillä ei ole varaa edes perustarpeisiin. Ja sisäisten evakkojen määrä jatkaa kasvamistaan. Monet lapset ovat jo joutuneet jättämään kotinsa talven kylmyyttä varten.

❤️ Olen kirjoittanut keräyksestä Lasten Lähetystön sivulla. Katso linkki biossa.
https://lastenlahetysto.org/lampimampi-talvi-kerays/

Jaa mielellään eteenpäin, kommentoi. Haluaisin mielelläni kuulla kysymyksiäsi, ajatuksiasi.

Mirjam

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *