Sodan arki: Svetan ääni Kyivistä

Sodan arki: Svetan ääni Kyivistä

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Sodan arki: Sveta koordinoi Lasten Lähetystön avustusohjelmia, joka auttaa lapsia ja perheitä Kiovassa, Ukrainassa. Toivon, että Svetan sanat auttavat sinua ymmärtämään elämää Kiovassa…

Kuvassa Sveta ja hänen tyttärensä Emma

“Pinnalta kaikki saattaa näyttää normaalilta, mutta jokainen pommi-isku muistuttaa jatkuvasti sodan läsnäolosta. Kun pommit osuvat – olipa kyseessä sitten koti, asunto tai kauppa – paikalla ei ole merkitystä. Kipu on jotain, mitä me kaikki tunnemme. Jokaisen sydämessä on toive siitä, että tämä loppuisi.

Päivät ovat helpompi kestää, mutta yöt… Yöt ovat vaikeita – pelottaa. Mikä tahansa yö voi olla viimeisesi sinulle ja lapsillesi.

Lapset tietävät; he tietävät mitä sota on, he tuntevat nimen putin, ja he ymmärtävät, mitä venäläiset tekevät Ukrainassa. Se on tuskallista, mutta se on todellisuutta.”

P.S. Juuri nyt on käynnissä keräys lapsille ja lapsiperheille Ukrainassa. Keräämme rahaa voidaksemme ostaa lämpimiä vaatteita, polttopuuta ja muita välttämättömyyksiä, jotka tekevät suuren eron näinä vaikeina aikoina. Lue lisää siitä, miten voit auttaa verkkosivuiltamme.

Elämä täällä Kiovassa kirjoittaa omat tarinansa

Tässä lisää perheitten arkielämästä tuossa sykkivässä suurkaupungissa.

🏙️ Elämä täällä Kiovassa kirjoittaa omat tarinansa – joka päivä on kamppailu, joka päivä on voiman koetos. Sodasta huolimatta arki täytyy jotenkin rullata eteenpäin.

Ukrainan minimipalkka on 6700 Grivnaa, mikä vastaa noin 173€. Kuulostaako paljolta? Annetaan Svetan kertoa lisää…

Nopea käynti ruokakauppaan? Siellä katoaa vähintään 400-500 Grivnaa (10-13€) . 🛒 Arki ei ole ruusuilla tanssimista, se on jatkuvaa tasapainoilua.

Kylminä talvikuukausina pelkkä lämmitys nielee lähes puolet palkasta – puhumme 3000 Grivnasta (78€). ❄️💸 Emmekä ole edes koskettaneet lasten vaatekuluja tai jatkuvia laskuja, jotka täyttävät postilaatikon.

Arjesta tulee sellainen, jossa täytyy tehdä valintoja: maksetaanko laskut vai laitetaanko ruokaa pöytään? 🍽️ Todellisuus, jossa velkataakka on raskas kantaa.

Mutta kaiken tämän kovuuden keskellä löydämme toivoa. 🌱 Ja tiedätkö mitä? Se toivo tulee sinulta.

🙏 Tuki, huolehtiva sydämesi ja korvaamaton anteliaisuutesi tekevät eron. Ne tuovat hetkiä helpotusta ja iloa näiden perheiden muuten niin taistelutäyteiseen olemassaoloon.

Kuvassa Tanja J.

Tutustu Äiti Tanjaan: Talvikertomus

Edessämme näemme Tanjan, äidin, jonka voima loisti selvästi myös viime vuoden kylmän talvipeiton alla. Aikana, jolloin apu saavutti perille, lämmitti enemmän kuin vain kehoja ja toi toivoa sinne, missä se kerran oli murtunut…

Joten, sydämestä – kiitos. 🕊️ Lämmöllä ja syvimmällä kiitollisuudella, Sveta❤️

P.S. Juuri nyt meillä on menossa ”lämpimämpi talvi” keräys lapsille ja lapsiperheille Ukrainassa. heille. Keräämme rahaa ostaaksemme lämpimiä vaatteita, polttopuuta ja muita välttämättömyyksiä, jotka todella tekevät eron näinä vaikeina aikoina.

Voit maksaa MobilePayllä: 60245

Lue lisää Lämpimämpi Talvi keräyksestä verkkosivuiltamme. Tässä linkki keräykseen

Mirjam

P.S. Löysin mielenkiintoisen sivun, jossa voit katsoa hintoja Ukrainassa. Klikkaa linkkiä

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *