Apuasi tarvitaan

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Isää ei ole. Äidin oli pakko lähteä sotaa pakoon Itä-Ukrainasta yhdessä 11-vuotiaan tyttären, tämän 14-vuotiaan serkun ja lasten isoäidin kanssa.

He ovat nyt asuneet “väliaikaisessa” majoituksessa kolme vuotta; heillä on yksi huone asuntolassa Bobrovitsassa. Huoneeseen mahtuvat kaikkien sängyt ja pieni pöytä. Mutta keittiö, vessa ja suihku ovat asuntolan  kylmässä käytävässä.

Äiti on saanut työpaikan ja mummo on eläkkeellä, mutta 80 % heidän tuloistaan menee pienen huoneen lämmitykseen. Sanomme paikkaa pakolaiskeskukseksi, vaikka se on vain entinen oppilasasuntola, eikä valtio tai kaupunki järjestä siellä minkäänlaista apua. Keskuksessa asuu lapsiperheitä, yksinhuoltajia, vammaisia ja vanhuksia, jotka ovat lähteneet evakkoon Itä-Ukrainan sodan jaloista.

 

Sodan loppua ei ole näkyvissä, mutta lapset eivät voi odottaa. Koulu alkaa 1. syyskuuta, ja lapset tarvitsevat vaatteita, kenkiä, reppuja ja koulutarvikkeita.

Näin voit auttaa

Yhden lapsen vaate- ja tarvikepaketti maksaa n. 90 euroa. Voit osallistua sinulle sopivalla summalla. Kaikki lahjat ovat tervetulleita.

Lasten lähetystö ry:n tili:
FI97 3131 1001 4958 49
Ilmoita lahjoituksen viite: 20132

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *