Koulun alku ei ole kaikille juhla

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Koulun alku ei ole kaikille juhla

kuvassa oleva lapsi ei ole Tanja.

Tanja on nyt aikuinen, neljän lapsen äiti, joka on työssä Lasten lähetystössä Kiovassa. Hänen kokemuksensa toisenlaisesta elämästä kadulla on arvokas työllemme. Tanja jakaa meille osan tarinaansa.

Kerron sinulle hiukan omista ankeista koulumuistoistani

Ensimmäinen koulupäivä oli minulle kurja. Inhosin sitä. Olin 9-vuotias ja halusin kirjaimellisesti vahingoittaa itseäni, ettei minun tarvitsisi lähteä kouluun. Ajattelin, että jos isällä olisi oikein paha krapula, hän unohtaisi laittaa minut kouluun.

Mitä minä inhosin niin kovasti?

Kaikki muut tulivat kouluun kauniissa vaatteissa, uusi reppu selässä ja käsi isän tai äidin kädessä. Rehtori toivotti kaikille onnea koulun alkaessa. Mutta minulle se ei ollut juhlaa. Itkin ja halusin pois. Peitin silmät käsilläni enkä olisi halunnut mennä luokkaan toisten kanssa. Häpesin vanhoja vaatteitani, moneen kertaan korjattuja sandaaleja ja reppua, jonka vetoketju oli rikki. Kuulin, kun toiset nauroivat, ja näin heidän katseensa. Aloin pinnata koulusta ja viettää aikaani kadulla. Kun täytin 10 vuotta, lakkasin kokonaan käymästä koulua. Minusta tuli katulapsi, enkä ole suorittanut peruskoulua.

Kesä on pian ohi ja koulu alkaa taas. Ensimmäiselle luokalle menevät odottavat sitä malttamattomina. Sehän on heidän elämässään suuri tapahtuma.

Tahdotko auttaa lasta aloittamaan koulunsa iloisesti? Se on todellinen lahja, joka voi muuttaa lapsen elämän. Minun koulutarinani on traaginen, sillä siirryin koulusta kaduille ja kellareihin. Nyt voin auttaa toisia parempaan, ja sinäkin voit tulla auttamaan.

Anna lapselle mahdollisuus aloittaa koulunsa iloisesti

Näin voit auttaa

Yhden lapsen vaate- ja tarvikepaketti maksaa n. 90 euroa. Voit osallistua sinulle sopivalla summalla. Kaikki lahjat ovat tervetulleita.

Lasten lähetystö ry:n tili:

FI97 3131 1001 4958 49

Ilmoita lahjoituksen viite: 20132

divider-1

Rahankeräysluvan saaja on Lasten lähetystö ry, myöntäjä Poliisihallitus. Luvan nro RA/2016/465, myönnetty 9.9.2016, voimassa 1.10.2016 – 30.9.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään Ukrainassa varattomien lasten, perheiden ja pakolaisten avustamiseen yhteistyöjärjestöjen avulla vuosina 2016 ja 2017.

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *