Hannu ja Oili Ukrainasssa

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hannunpäivä 27.12.2017

Hannu yllätettiin Kaverikodissa nimipäiväkakulla.

Uutta vuotta edeltävä viikko on leipomisen ja ruuanlaiton aikaa;

juhlat ovat tulossa sekä Kaverikodissa että evakkojen asuntolassa. Lisäksi perheille viedään ruokasäkkejä, jotka ovat monille ainut apu juhlapöytään. Merkittäviä ovat myös ne keskustelut, joita samalla käydään.

 

Meillä oli ilo viedä ystäviemme Leenan ja Anjan neulomat kauniit villatakit ja -paidat vastaanottajilleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viattomien lasten päivä 28.12.2017

Juhla-ateria evakkojen kanssa oli päivän tärkein juttu. Väkeä heidän asuntolassaan oli entistä vähemmän, koska osa on taas päässyt muuttamaan parempaan asuntoon ja joku jopa palannut Luhanskiin vaikeuksissa olevien omaistensa tueksi. Evakot olivat tehneet meille kiitostaulun! Oli antoisaa jutella muutamien kanssa vähän syvällisemmin nyt, kun Päivi oli tulkkaamassa. Tuliaisina toimme lämpimiä vaatteita, jotka ovatkin tarpeen, sillä asuntola on kaikin puolin ankea ja kamalan kylmä.

 

Pe 29.12.2017

Aamukävelyllä käytiin aivan erilaisessa maisemassa kuin viikko sitten: lumi on täysin kaikonnut. Muutamat kylien tiet ovat veden vallassa niin, että kulkeminen on mahdotonta.

Kaverikodin lasten juhla oli niin ihana kuin perinteinen juhla vain voi. Lapset esittivät näytelmänsä, runonsa ja laulunsa mallikkaasti. Pienen ulkoilun jälkeen nautittiin hyvä ja runsas ateria ja saatiin jutella muutaman tutuksi tulleen vieraan kanssa. Lapset saivat joulupussit ja uudet villasukat.

Piparkakuista on tullut iso juttu. Henkilökuntakin halusi itselleen piparitaikinaa. Teimme Katjan kanssa vielä yhden tupla-annoksen.

 

La 30.12.2017

Vierailimme vielä muutamassa perheessä maaseudulla ja Tanjan luona Kiovassa.

 

Uusi vuosi 2018

Toivotamme kaikille hyvää vuotta 2018! Otimme sen vastaan Julian opastamina Lvivissä, Länsi-Ukrainassa.

Teksti:  Oili Räsänen

Kuvat: Hannu Räsänen

 

 

 

 

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *