Turisteina Kiovassa

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hannun ja Oilin matkapäiväkirja

Teksti: Oili Räsänen

Kuvat:Hannu Räsänen

 Jouluaatto

Suomalaiskolmikko Päivi, Oili ja Hannu pääsi Viktorin kyydissä Kiovaan joulunviettoon. Lumi oli suureksi osaksi sulanut, mutta Kiova on aina kaunis. Söimme aattoateriaksi borssia pienessä ravintolassa, jossa muusikot soittivat meille Rullaati-rullaa ja Säkkijärven polkka. Kävimme katsomassa P. Mikaelin kultakupolisen luostarin, joulutorin ja Maidanin jouluvalaistuna. Myös funikularilla ajettiin, vaikka Päivi olisi mieluummin kävellyt mäen ylös.

Joulupäivä

Tutustuimme Podolin kaupunginosaan, joka on aikoinaan ollut juutalaisten alue. Virallisesti Ukrainassa vietettiin pyhäpäivää, mutta kaupat olivat kyllä auki. Teimme kirjalöytöjä. Maidanin alla olevissa kojuissa teimme pikkuostoksia. Joulu näkyi koristeluina, myös seimiasetelmina. Maidanilla on hieno näyttely vuoden 2014 tapahtumista. Joku lippua heiluttava ryhmä nähtiin, mutta kaikki pysyi rauhallisena.

Joulupäivänä askelmittareihin kertyi kiitettävät lukemat, ja suuri osa askelista otettiin ylä- tai alamäkeen. Kiovassa on suuret korkeuserot, ja majapaikkamme sijaitsi jyrkän kadun varrella.

Tapaninpäivä

Liityimme tiimin mukaan suuressa ostoskeskuksessa, jonne kiovalaisperheitä tuli ruokaostoksille. Tapaninajelu sujui auringonlaskun punerruksessa kohti Piskiä, jossa leipomishommat taas odottivat meitä. Mustan mullan pellot näkyivät ohentuneen lumipeitteen alta.

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *