Ilon hetkiä keskellä sotaa

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hei, minä täällä, Katerina, niin kuin aina. Minulla on kunnia olla työssä Lasten lähetystön avustusohjelmissa.

Voimanlähde

Minulla on jo melkein 17 vuotta ollut ilo auttaa lapsia ja perheitä. Tunnen jokaisen perheen tuskan ja tarpeen sydämessäni, ja silloin tahdon nopeasti löytää heille avun.

Voimanlähteeni on se, että tiedän. Tiedän, miltä tuntuu olla tyhjän päällä…

Apu vaikuttaa

Ilman teidän osallistumistanne mistään ei tulisi mitään. Teette fantastista työtä.

Monet teistä autoitte lapsia saamaan vaatteita ja koulutarvikkeita. On hienoa, että ojennatte auttavan kätenne. Varsinkin nyt, kun monilla ei ole rahaa perustarpeisiinkaan, saati sitten lasten vaatteiden ostamiseen.

Toisenlainen vuosi – sodan vuosi

Tänä vuonna meillä on enemmän lapsia, jotka tarvitsivat apua vaatteiden ja koulutarpeiden hankintaan. Tänne on tullut evakkoja pahimmilta sota-alueilta. Tuntuu pahalta kuulla heidän kertomuksiaan. Jokaisella on oma tuskansa ja oma tarinansa kerrottavana.

Ilonaiheita ja kiitollisuutta

Silti iloisiakin uutisia aina on. Yksi Kobyztsan kylässä asuva perhe sai lahjaksi vanhan talon. Tosin se vaatii paljon korjauksia, mutta hyväntahtoiset ihmiset vain halusivat antaa pakolaisperheelle talon. Perheen ilolla ei ollut rajoja, sillä he olivat menettäneet kaiken…

Perheen äiti kertoi, ettei heidän kodistaan ollut jäljellä mitään, pelkät rauniot vain. Siksi he olivat onnellisia omasta tilasta, vaikkakin pienestä. He ovat kiitollisia, kun saivat apua vaatteiden ostoon lapsille. Se oli suuri helpotus, kun he eivät tienneet miten selviytyä kaiken menettämisen jälkeen.

Perheiden tarinoita

Eräs Hersonista paennut perhe löysi turvapaikan täältä Tsernihivin alueelta. Heillä oli mukanaan se, mikä autoon mahtui. Kolme lasta, vanhemmat ja mummo. Matka oli pitkä, mutta nyt heillä on väliaikainen koti. Siellä he voivat nukkua levollisesti. Lapset ovat onnellisia kouluvaatteistaan.

”Paljon kiitoksia kaikille teille, jotka autatte ja tuette. Ette voi kuvitellakaan, miten tärkeää tämä on meille. Lapset kasvavat ja vaatteet käyvät pieniksi. On vaikeaa vaatettaa neljä lasta ilman apua, kun rahat tuskin riittävät edes ruokaan. Teidän avullanne lapset lähtivät kouluun uusissa vaatteissa. He ovat oikein iloisia.

Olemme kiitollisia avusta, siitä että välitätte lapsistamme yhdessä meidän kanssamme. Ilman apuanne emme selviytyisi. SUURKIITOKSET TEILLE, TOIVOTAMME RAUHALLISTA TAIVASTA JA JUMALAN SIUNAUSTA.” Prisazhnukin perhe

”Tällä kertaa apunne minulle ja lapsille oli suuri. En olisi voinut ostaa näitä tavaroita lapsilleni. Äitini sairastui tässä kuussa, ja perheen budjetti romahti. En käy töissä, sillä en voi jättää äitiä ilman hoivaa. Olen kiitollinen oikeaan aikaan tulleesta avusta. Ja lapset ovat innoissaan uusista vaatteista.” Marina Malinetska

Kiitollisena

Kiitos, että olette mukana ja tartutte mahdollisuuteen auttaa.

/ Katerina

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *