Lasten Lähetystön perjantai blogi, viikko 37

Lasten Lähetystön perjantaiblogi: viikko 37

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Lasten Lähetystön perjantaiblogissa tällä viikolla: Tervetuloa viikoittaiseen lähteeseesi tuoreimmille uutisille, yhteenvedoksi siitä, mitä olemme julkaisseet sosiaalisessa mediassa ja mitä on tapahtunut viikon aikana. Tämän viikon fokuksessa on toimintamme sodan runtelemassa Ukrainassa, Kaverikoti ja Ruotsi.

Tiedämme, että monet teistä eivät ehkä käytä Facebookia tai Instagramia, mutta haluavat silti pysyä ajan tasalla kaikista mahtavista asioista, joita tapahtuu.

Tässä saat nopean yhteenvedon siitä, mitä olemme jakaneet sosiaalisessa mediassa kuluneen viikon aikana. Käsittelemme uusimpia uutisia, kohokohtia ja edistysaskelia.

Joten istu alas kupin teen tai kahvin kanssa, ja vilkaise, mitä tällä viikolla on tapahtunut!

Kaverikodin lapset rakensivat uuden majan

2023.09.12 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Rakentamisen aikana löytyi majalle vartija. Se saa vahtivuoron, kun lapset ovat poissa.
Katerina

Ihanin ja raikkain perinteinen juoma helteellä

2023.09.13 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Ihanin ja raikkain perinteinen juoma helteellä on kylmä kompotti.

Onneksi meillä on tuoreita marjoja ja hedelmiä, joista tehdä kompottia.

Katja O.

‌Apua on erilaista

2023.09.12 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Apumme ei aina ole ruuan tai vaatteiden viemistä perheille.
Se on myös yhteydenpitoa, ihmissuhteita, keskustelua ja mahdollisesti muun avun hakemista…

Katerina

2023.09.14 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Siivotessani leikkihuonetta löysin erikoisen napin ja aloin etsiä sen omistajaa. Kävin läpi kaikki Kaverikodin lelut. Napin omistajaksi osoittautui yksi nalleperheen jäsen.

Kun olin saanut muut työni tehdyksi, päätin auttaa nallea ja ommella sen napin kiinni. Olihan nallukka perheineen asunut Kaverikodissa yli viisi vuotta matkattuaan tänne Ruotsista.

Katja O.

Varastoin vettä nyt, kun voin

2023.09.14 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Sähkökatko ei tule kello kaulassa, se voi yllättää mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kun sähköä ei ole, ei vettäkään tule.

Tarvitsen vettä sisä- ja pihakukkien kastelemiseen ja siivoukseen. Siksi varastoin vettä nyt, kun voin.

Katja O.

Vettä varastoon, kun vielä voi.

Hyvää viikonloppua Eskilstunasta

2023.09.15 Lasten Lähetystön kaverit- FB ryhmä

Uskotko keijukaisiin? Kyllä, täällähän heitä on! Joskus yksikin hyvä teko oikealla hetkellä riittää taikomaan iloa toiselle.

Kuvittele tänä viikonloppuna hyviä keijuja ja ilon taikaa! Terveisiä Eskilstunasta ja mukavaa viikonloppua! ✨🌟

Kuvassa Eskilstunan keijukainen Marta.

Viikon aikana olemme julkaisseet Tanjan tarinan Instagramissa

Tanja auttaa Ukrainalaisia pakolaisia Ruotsissa, Eskilstunassa.

Hei, olen Tanja. Olen neljän lapsen äiti ja me tulemme Ukrainasta. Meidän piti paeta sotaa. Nyt asumme Ruotsissa, mutta sydämemme ovat yhä Ukrainassa.

Kuulun Lasten Lähetystön tiimiin ja työskentelen avustusohjelman Livlina parissa Eskilstunassa, Ruotsissa. Tiedän, kuinka vaikeaa on olla pakolainen. Siksi haluan auttaa muita samassa tilanteessa olevia

Sota on kova. Se satuttaa koko perhettä. Mutta täällä Ruotsissa on toivoa. Kaipaamme kotiamme ja turvallisuuden tunnetta. Mutta jatkamme eteenpäin..

Monet pakolaiset ovat kuten mekin. He ovat iloisia, että ovat päässeet pois sodasta. Mutta se on silti vaikeaa. On vaikeaa tuntea olonsa kotoisaksi. On vaikeaa tuntea olonsa turvalliseksi.

Minä ja Lasten Lähetystö haluamme auttaa. Haaveilemme rauhasta ja tavallisesta elämästä kaikille Ukrainan pakolaisille ja heidän lapsilleen. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan sitä, mitä me olemme kokeneet.

Jatkan päivitysten jakamista täällä Instagramissa viikon aikana. Jos sinulla on kysymyksiä tai mietteitä, älä epäröi kysyä ja kommentoida.

Voit lukea koko jutun täältä

Time raportoi: Koulun aloituksen kauhu Ukrainan lapsille

Ukrainassa on vaikeat ajat lapsille. Time-lehden artikkeli kertoo, että monet lapset siellä ovat peloissaan ja kärsivät sodan takia. He näkevät ja kokevat asioita, joita kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan. Voit lukea lisää asiasta Time-lehden artikkelista. Se on tärkeää tietoa ymmärtääksemme, mitä on tapahtumassa.”

Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää artikkelia englanniksi, voit käyttää käännöspalvelua, kuten Google Kääntäjää, lukeaksesi sen suomeksi. Klikkaa tästä kääntääksesi artikkelin.

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *