Kiitos, että olet

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Olet tehnyt ukrainalaisten elämän hiukan helpommaksi näinä vaikeina aikoina. Monet perheet ovat ajautuneet köyhyysrajan alle. Kiitos hyvän Jumalan, kauppoihin on taas saatu ruokaa. Mutta, mutta… osa tuotteista maksaa nyt 4 – 5 kertaa enemmän kuin ennen. Tuote, joka ennen maksoi 35 Ukrainan hryvniaa, saattaa nyt maksaa 90. Tätä voi jo sanoa hintojen nousuksi.

Onnellisia ne, joilla vielä on kasvimaa viljeltäväksi. Kaikki kasvimaat tarkastetaan miinojen varalta. Onneksi meidän alueellamme ei nyt ole sotatoimia.

Sota on merkinnyt perheillemme ja lapsillemme paljon kärsimystä. Sinun ansiostasi voimme ostaa kotivaraa siltä varalta, että… Jauhoja, hiivaa ja muuta. Kuka tietää, mitä huomisaamuna tapahtuu?

Monet ovat vailla työtä, eivätkä kaikki lapsiperheet saa sosiaalitukia. Elämä rahattomana on käynyt entistä vaikeammaksi.

Sinun avullasi miehitysaikakin oli hiukan helpompaa. Perheille oli hankittu kotivaraa, joka oli heille merkittävä apu.

Kevätkylvö jatkuu

Kylväminen alkaa miinatarkastuksella. Ilman kylän viranomaisten lupaa ei kasvimaalle saa mennä. Perheet ovat saaneet siemeniä, taimia, linnunpoikia… Muutama perhe ei uskalla ottaa eläimiä. He pelkäävät, että venäläiset hyökkäävät taas.

Humanitaarinen apu – peruselintarvikkeet, hygieniatuotteet, vaipat ja muut, mitä Ruotsista ja Suomesta on lähetetty, ovat tulleet tosi tarpeeseen.

Niin kuin Ukrainassa sanotaan: “Kaikki muuttuu vielä Ukrainaksi!”

/ Katerina, ohjelmakoordinaattori

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *