Lasten Lähetystö sodan varjossa - kahden maailman välissä

Lasten lähetystön työ jatkuu sodan Ukrainassa, Suomessa ja Ruotsissa

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!
Guds ljus i mörka tider När världen känns kall och oviss, vaknar jag upp varje dag och tackar Gud för varje ljusstråle som tränger igenom. Och idag, tänker jag på dig. För det är du som är en av de där strålarna som ger hopp till barnen i Ukraina. Här sitter jag, med en kopp kaffe ...

Jumalan valo pimeinä aikoina

Kun maailma tuntuu kylmältä ja epävarmalta, herään joka päivä kiittäen Jumalaa jokaisesta valonsäteestä, joka tunkeutuu läpi. Ja tänään ajattelen sinua. Sillä sinä olet yksi niistä säteistä, jotka tuovat toivoa Ukrainan lapsille.

Istun tässä, kahvikuppi kädessäni, tuijottaen ulos ikkunasta taivaaseen. Se on näitä hiljaisia hetkiä, jotka saavat minut pohtimaan elämän pieniä yksityiskohtia, joita usein pidämme itsestäänselvyyksinä. Ajattelin jakaa joitakin näistä ajatuksista juuri sinun kanssasi.

Pikku Sevalodin ensi askeleita

Se ei ole kauan sitten, kun Sevalod syntyi. Vuosi sitten sain olla mukana, kun hän tuli maailmaan.  Sevalod on ottanut ensimmäiset askeleensa. En voi olla ajattelematta suuria askeleita, joita otamme yhdessä Ukrainan lasten puolesta. Joka kerta, kun tuet, otamme askeleen lähemmäs parempaa tulevaisuutta heille. Pienet askeleet yksi kerrallaan.

Siitä ei ole kauan, kun Sevalod syntyi. Vuosi sitten sain olla mukana, kun hän tuli maailmaan. Tiedätkö, nyt pieni Sevalod on ottanut ensimmäiset askeleensa. En voi olla ajattelematta suuria askeleita, joita otamme yhdessä Ukrainan lasten puolesta. Joka kerta, kun tuet, otamme askeleen lähemmäs parempaa tulevaisuutta heille. Pienet askeleet yksi kerrallaan.

Pysähdytään ja tunnetaan kiitollisuutta. Kiitollisuutta jokaisesta hengenvedosta, jokaisesta päivästä. Aikana, jolloin välinpitämättömyys ja mukavuus koettelevat meitä, emme ole unohtaneet. Kiitämme Jumalaa tuestasi ja siitä että pidät Ukrainaa sydämessäsi, kun sodan julma varjo peittää maan.

Voimme kiittää Jumalaa niin paljosta. Kiitämme Jumalaa sinusta. Meitä liikuttaa kaikki se apu, jota monet ovat tarjonneet kesän aikana: ukrainalaisten lasten kesäleirille ruokana ja vaatteina…

Kiitos, ettet unohda Ukrainaa etkä anna periksi piittaamattomuudelle ja mukavuudenhalulle. Sota on kauheaa.

Kesätunnelmia ja lämpimiä muistoja

Lasten lähetystö järjesti kesäleirin ukrainalaisille lapsille ja tiimillemme KFUM: n leirialueella Solvikissa, Eskilstunassa. Tänä vuonna emme voineet järjestää sitä Ukrainassa, koska siellä ei ole turvallista paikkaa.

Lasten lähetystö järjesti kesäleirin ukrainalaisille lapsille ja tiimillemme KFUM: n leirialueella Solvikissa, Eskilstunassa. Tänä vuonna emme voineet järjestää sitä Ukrainassa, koska siellä ei ole turvallista paikkaa. Lapset saivat kokea iloisen kesäleirin ja rauhallisen taivaan alla. Se on ukrainalainen ilmaisu – He toivovat rauhallista taivasta.

Muistatko sen tunteen? Kesäleiriaika täynnä naurua, lämpimiä kesäpäiviä ja yhteisöllisyyden tunnetta? Kiitos huolenpidostasi ja lämmöstäsi, 33 ukrainalaista lasta ja tiimimme saivat kokea sen kesäleirillään Ruotsissa. Kiitos ruoasta, vaatteista ja paljosta muusta, teit sen mahdolliseksi!

Takaisin todellisuuteen hymy huulilla

Tähän aikaan vuodesta “kaikki” taas alkaa. Tiimimme Ukrainassa on palannut lomalta, ja uusi kausi alkoi 14. elokuuta.

Maanantaisin pidämme verkkokokouksen Piskissä ja Kiovassa olevien työntekijöiden kanssa. Suunnittelemme tulevaa viikkoa sekä vaihdamme kuulumiset “itärintaman” ja “länsirintaman” välillä.

Kerroin Ruotsissa riehuneesta Hans-myrskystä. 😐 “Riehuiko Hans teilläkin?” utelin. “Ei, meille riittää putin!” Julia tokaisi. Ukrainan tilanne on ennallaan, tai tuskin sentään. Hälytyssireenit soivat yötä päivää, Kiovassa asuva Sveta kertoi.

“Kun kuulemme räjähdyksiä läheltä, menemme rappukäytävään naapuriperheiden kanssa. Meiltä on liian pitkä matka pommisuojiin. Ne, jotka asuvat lähempänä, juoksevat niihin. Kumma kyllä, kaikkeen tottuu. Sireenien ulvonta on kamalaa, ja räjähdykset sitten… mutta elämä jatkuu.”

Mirjam, kansainvälinen koordinaattori, Lasten lähetystö

Nyt jatkamme Ukrainaan: Arjen paluu

Loman jälkeen teimme töitä puutarhassa. Kitkimme kukkapenkit ja leikkasimme nurmikon.

Loman jälkeen teimme töitä puutarhassa. Kitkimme kukkapenkit ja leikkasimme nurmikon.

Takaisin tositoimiin hyvin ansaitun tauon jälkeen – tai pikemminkin, kylmyyteen – Ukrainassa. Ukrainan tiimimme on palannut hyvin ansaituilta lomiltaan ja on jo syöksynyt töihin. Alue on siivottu, nurmikko leikattu ja tärkeitä hallinnollisia kysymyksiä käsitelty. Taistelemme varmistaaksemme sähkön saannin syksyn ja talven aikana sekä auttaaksemme niitä, jotka jo kääntyvät puoleemme syksy- ja talviavun saamiseksi. Kaikki tekevät parhaansa, olipa kyse sitten pihan siivoamisesta, sähkön järjestämisestä tai Lasten lähetystön talon valmistelusta lapsille.

Viktor Pavlovitš, Paikallisjohtaja, Lasten Suurlähetystö Ukraina

Rauhatonta aikaa Ukrainassa – siitä huolimatta toivo elää

Hälytyssireenit Kiovassa, räjähdysäänet ja unettomat yöt – tämä on monien arkipäivää. Mutta kaiken tämän keskellä on myös naurua, rakkautta ja yhteisöllisyyttä.

Kiovassa on ollut lämmintä tällä viikolla. Hinnat ovat nousseet kaikessa kaupoissa. Joka päivä, päivin ja öin, on ilmahälytyksiä ja lentohälytyksiä. Päivällä, kun äidit ja lapset leikkivät leikkikentällä ja sireenit alkavat ulvoa, kaikki juoksevat hakemaan suojaa.

Talossamme moni on paennut, ja samalla moni on muuttanut sisään. Ne, jotka muuttavat sisään, ovat sisäisiä evakkoja, jotka ovat paenneet pahiten kärsineiltä alueilta.

“Sireenit kuuluvat päivin ja öin”, kertoo Sveta, joka asuu Kiovassa. “Kun kuulemme, että räjähdykset ovat lähellä, istumme käytävissä yhdessä muiden perheiden kanssa. Turvapaikkaan meneminen on liian pitkä matka. Totta kai – he jotka voivat kiirehtivät turvapaikkaan. On outoa, että tottuu kaikkeen, jopa tähän. Sireenit väsyttävät, ääni on niin kammottava ja räjähdykset… mutta elämä jatkuu.”

Sveta, avustusohjelman koordinaattori Kiovassa

Kohta Kaverkodin toiminta taas alkaa

Kaverikoti on valmis avaamaan ovensa niille lapsille, jotka tarvitsevat sitä eniten.

Kaverikoti on valmis avaamaan ovensa niille lapsille, jotka tarvitsevat sitä eniten. Olemme tehneet kovasti töitä valmistaaksemme tilat ja alueen vieraanvaraiseksi ympäristöksi. Jo ensi viikolla nämä huoneet täyttyvät lasten naurulla ja toivolla.

Se on ollut kiireinen viikko. Yritämme valmistella tiloja, pihaa ja käydä läpi inventaariota mahdollisimman nopeasti. Haluamme, että lapset tuntevat olonsa kotoisaksi, kun heidän Ystävien Talonsa avaa ovensa ensi maanantaina – 22. elokuuta.

Raisa Mykolaivna

Taistelu normaaliuden puolesta – koulun aloitus, ruoka ja paljon muuta

Arki on nyt palannut. Monet lapset tarvitsevat apua koulun aloitukseen liittyvissä vaatehankinnoissa, ruoassa ja muissa asioissa.

Arki on nyt palannut. Monet lapset tarvitsevat apua koulun aloitukseen liittyvissä vaatehankinnoissa, ruoassa ja muissa asioissa. Maanantaina alkaa koulutarvikkeiden keräys. Tietenkin voit osallistua jo nyt.

Katerina, avustusohjelman koordinaattori Piskissa ja ympäröivissä kylissä

Tulevaisuus ja haasteet

Auta Ukrainan lapsia- sodan jaloissa ja sotaa paossa

Kun siirrymme syksyyn ja talvikuukausiin, kannamme mukanamme ajatuksia tulevaisuudesta. Sodan haasteet jatkuvat, ja me jatkamme yhdessä tehtävässämme auttaa niitä, jotka sitä eniten tarvitsevat. Yhdessä voimme tehdä eron ja levittää valoa pimeyteen.

Haluamme kiittää teitä kaikkia tuestanne ja sitoutumisestanne. Jatkamme yhdessä taistelua paremman tulevaisuuden puolesta lapsille ja perheille – sodassa ja pakolaisuudessa.

Lämmöllä ja kiitollisuudella,

Lasten Lähetystön Tiimi

PS: Yhdessä sinun kanssasi jatkamme toivon ja valon antamista näinä pimeinä aikoina. Autamme kärsiviä lasten perheitä ja annamme heille voiman jatkaa. Haluatko jatkaa osana Lasten Lähetystön perhettä? Tue meitä, levitä sanaa ja antakaamme lapsille valoisampi tulevaisuus.

Mirjam

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *