Menetimme sydämemme Ukrainan lapsille

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Ukraina oli meille täysin uusi tuttavuus, kun lähdimme jouluna 2014 katsomaan, miten siellä selvitään Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan sodan kurimuksessa. Mirjam ja Boas Adolphi veivät meidät tapaamaan perheitä ja tutustumaan Kaverikotiin ja Ukrainassa toimivaan tiimiin. Sen jälkeen ei ole kulunut päivääkään, jona emme olisi näitä kaikkia muistaneet.

Lasten lähetystö Suomessa


Toisen matkamme jälkeen olimme mukana perustamassa Suomeen Lasten lähetystö ry:n, ruotsalaisen Barnens Ambassadin peilikuvaksi.

Parasta avustustyötä

Olemme saaneet Ukrainassa omin silmin nähdä, millaista on maailman paras avustustyö. Erityisen hienoa on nähdä Suomessa kerättyjen varojen päätyvän täsmälleen sinne, mihin ne on lahjoitettu: köyhien lasten auttamiseen ja perheiden tukemiseen niin, että ne voivat pitää lapsensa.

Köyhyyden kohtaaminen suorastaan häkellytti aluksi. Vasta kolmannella matkalla tuntui luontevalta käydä puutteenalaisissa kodeissa tuntematta noloutta omasta tai toisten puolesta.

Mitä elämyksiä meille onkaan kertynyt!

Keväällä ostetaan torilla perheille kasvatettavaksi siemeniä, taimia ja tipuja. Syksyllä palataan torille innokkaiden kouluunmenijöiden kanssa hankkimaan koulutarvikkeita ja vaatteita. Lämpimiä vaatteita ja kenkiä sekä lämmityspuita tarvitaan kylmän talven varalle. Kuinkahan monet rakkaudella neulotut villasukat olemmekaan saaneet tuoda Suomesta? Kaverikodin joulussakin on ripaus suomalaista sävyä, kun leivomme pipareita lasten kanssa.

Kaikkien vaikeuksien keskellä iloiset ja välittömät ukrainalaislapset ovat vieneet sydämemme. Ukrainan-tiimimme jäsenistä on tullut ystäviämme. Tiimi ansaitsee monta hatunnostoa luovasta ja sydämellisestä työstään.

Kaverikoti

Kaverikodin toinen osa on kokenut suuren remontin. Harrastustilojen ja toimivan keittiön lisäksi sinne kunnostetaan kolme huonetta lasten ja perheiden hätämajoitusta varten. Niihin tarvitaan hyvät vuoteet ja patjat, peitot, tyynyt ja lakanat. Huoneet palvelevat myös vierashuoneina.

Täytämme tänä vuonna yhteensä 150 vuotta ja toivomme synttärilahjaksi näiden huoneiden sisustusta.

Jos tahdot, voit antaa lahjasi

Lasten lähetystö ry:n tilille FI97 3131 1001 4958 49 viitteellä 20174.

Mobile pay: 60245

Rahankeräyslupa: RA/2020/1055 voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *