Päivitys 26.02.2022

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

19:30 Lauantai Ilta

Piskin kylässä vallitsee pimeys ja hiljaisuus. Kaverikodissa kuuluu ainoastaan ampumisen ääniä. Tiimi siellä on kuitenkin rauhallisella mielellä. Ei kuulemma ole yhtä kauheaa kuin kaksi päivää sitten. Olen todella ylpeä ja yllättynyt tiimimme rohkeudesta. He kävivät viemässä Ukrainan puolustajille kaikenlaista tarvittavaa, jota pyydettiin.

Kiovassa tilanne ei ole ihan yhtä rauhallinen. Ulkona liikkumiskielto astui voimaan kello 17 ja on voimassa maanantai aamuun asti. Yksi pojista on saanut paniikin. Hän yrittää karata ja sanoo kävelevänsä kotiin Piskiin. ( 90 km ). Sireenit, lentokoneet ja pommit … mitenköhän siellä pommisuojassa itse kukaan meistä pärjäisi?!

Viesti pommisuojasta:

“Alkää ihmeessä menkö ulos. Ei edes koiria ulkoiluttamaan tai ilmaa haukkaamaan. Siellä on nyt myös poliisiksi pukeutuneita Tjetjeniläisiä, nyt ne on jo meidän poliklinikan lähellä. Ne ajaa autolla ja ampuu.

Tässä tunnelmakuvia Ukrainasta lauantai illaksi

/ Mirjam

Lasten Lähetystön tiimi auttaa paikan päällä

Yhdessä teemme sen mitä voimme. Tiimi ja perheet joita autamme ovat kaikki turvassa. Kiovassa “perheemme” ovat pommisuojissa, siellä tilanne on paljon vaikeampi.Meillä om oma “itsepuolustus” ryhmä. Internetin kautta kannustamme toinen toisiamme ja autamme käytännön asioissa.

Kiitos kaikille jotka ovat lahjoittaneet hätäkeräykseen – Operaatio Joosef. Sillä olemme jo saaneet paljon aikaiseksi.  Rahaliikenne toimii vielä, laitoimme perheille rahaa heidän omille tileille. Omilla pankkikorteilla perheet saavat itse ostaa ruokaa. Tiimimme ei tällä hetkellä pysty itse viemään ruokaa perheille. Piskissä asuvat perheet saavat ruokaa meidän varastoista.


Elämä menee eteenpäin

Pommisuojan vieressä monikerroksinen talo ja venäläinen tankki on tulossa. Pommisuojassa syntyi uusi lapsi tähän maailmaan.

  • Ukraina on torjunut hyökkäyksen Kiovan pääväylällä ja Nikolajevin satamakaupungissa. 
  • Siviiliväestö varustautuu vastaanottamaan venäläiset. Shampanjapullot, kaljapullot, viinapullot on jo valmiina odottamassa- molotol koktailit.
  • Nyt on sota on myös siviilejä vastaan.
  • Siviiliväestölle jaetaan aseita.
  • Venäläiset poikaparat ovat nälkäisiä, ja pyytävät ruokaa ukrainalaisilta.
  • Kaverikodista
  • Zhenja oli koulun kellarissa kaksi vuorokautta. Eilen illalla hän pääsi sieltä, ja on nyt yhdessä veljensä ja Mashan kanssa pommisuojassa Kiovassa. Kiovasta he eivät pääse Piskiin. 
  • Vika ja Valerija ovat myös Kiovassa pommisuojassa. 
  • Piskissä ja Bobrovitsassa on rauhallista, mutta Kiovassa taistellaan. Julia

Viestejä Kaverkodista ja perheiltä

“Kiitos Jumalalle että tänä aamuna heräsimme Ukrainassa ja ukrainalaisina.” Tanja

“Onko kenelläkään lainata pottaa Emmalle,” me ollaan Kaverikodissa.

“Terveiset teille kaikille. Meillä on juuri nyt rauhallista. Kipu sydämessämme seuraamme kaupunkeja, jotka taistelevat sankarillisesti.”

“Suuri kiitos teille kaikille ja koko tiimille tuesta ja avusta. Turvaamme Jumalaan, ja jatkamme rukousta. Hän ei jätä meitä. 😪😥😥🙏🙏 “

“Kaikki, me rukoilemme nyt rauhallista taivasta Ukrainan ylle.”

Jos tulee uusia asioita niin päivitän päivän aikana. Siunauksin ja rauhaa meille kaikille.

Mirjam

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *