Päivitys 28.02.2022

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Hei kaikki ”vanhat” ystävät, ja tervetuloa uudet ystävät. Päivä on ollut niin rankka, että tuskin pysyn vauhdissa. Onneksi minulla on järkevä mies, joka vei minut kävelylle. Näin puita ja näin taivaan. Nyt olen palannut todellisuuteen.

Monissa kylissä räjähtelee. Lähellä Vitjan kotia ja lähellä tiimiämme ja lapsiperheitämme. Tässä muutama viesti, jollaisia rakkaamme lähettelevät toisilleen yöllä ja päivällä.

Lapset kirjoittavat: ”Me voidaan hyvin, mutta yksi kauppa on räjäytetty ja yksi huoltoasema.”

”Ehkä se ei ole totta. Voi olla valeuutinen.”

”Meidän kylän kauppa on räjäytetty”.

”Juuri nyt meillä on rauhallista.”

ja aikuiset …

”Millaista teillä on? Meillä jylisee joka puolella. Vaikea sanoa, missä suunnissa!”

”Rukoilemme koko ajan. Jumala on ainoa toivomme.”

”Täällä kuuluu panssarivaunujen ja pommien ääniä.”

”Ok. Nyt rauhoitutaan. Ei saa joutua paniikkiin.”

”Sammuttakaa taskulamput. Joku on sytyttänyt taskulampun kylässä, ja sen valo näkyy pimeässä. Peittäkää ikkunat pahvilla tai tummalla kankaalla. Valo on maalitaulu. Parempi olla varovainen. Levittäkää sanaa.”

Lopuksi erään äidin kertomus. Olemme hengissä, se on siunaus! Pystymme lähettämään tämän viestin, koska naapurin puhelin on ladattu. Olemme edelleen uhattuina, koska X:n kylässä on paljon teknistä laitteistoa. Kylässä surmattiin kolme miestä, kun yksi heistä ei suostunut antamaan puhelintaan venäläisille sotilaille. Kuolleet olivat ystäviämme. Venäläiset sotilaat ryöstävät kauppoja ja kerjäävät ihmisiltä ruokaa. Rukoilemme joka sekunti, että he häipyisivät.”

Minä (Mirjam) nukun puhelimeni kanssa, jos tiimi tai lapset tarvitsee. Kiovaa pommitetaan jatkuvasti. Nyt sireenit ulvovat kaiken aikaa. Yöstä tulee vaikea. Kannetaan näitä lapsia ja perheitä ja omaa tiimiämme rukouksin.

P.S. Viikkokirje tulee huomisaamuna. Kerromme Ukrainan-tiimistämme sekä Zhenjan ja Kirillin pakomatkasta. Heidän matkansa kohti Ruotsia on alkanut. Jos olet jo viikkokirjeen listalla, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos et vielä ole tilannut viikkokirjettä, voit tilata sen klikkaamalla linkkiä.

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *