Valoa pimeydessä – se olet sinä

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Valoa pimeydessä- Autamme lapsia Ukrainassa sodan keskellä ja lapsia sotaa paossa. Tämä teksti on kunnianosoitus jokaiselle yksityishenkilölle, seurakunnalle ja järjestölle, jotka ovat auttaneet valaisemaan apua tarvitsevien lasten ja perheiden elämää Ukrainan sodan aikana.

Olemme nähneet, miten rakkaus ja huolenpito leviävät yli rajojen. Apusi on tarjonnut lämpöä, vaatteita… toivoa niille, jotka sitä juuri nyt tarvitsevat.

Toivon, että tämä blogikirjoitus voi tarjota tietoa Ukrainassa tehtävästä työstä, mutta myös tukea ja toivoa lapsille, jotka ovat paenneet sotaa Ruotsiin tai Suomeen.

Kiitos kaikille jotka monin tavoin ovat auttaneet lapsia ja äitejä jotka pakenivat Ukrainan sodasta Eskilstunaan

Kiitos kaikille jotka monin tavoin ovat auttaneet ukrainalaisia lapsia ja äitejä Eskilstunassa

Lastenlähetystö (Barnens Ambassad, Ruotsissa laajensi toimintaansa myös Eskilstunaan heti sodan alkaessa helmikuussa 2022. Äitejä lapsinensa, alueeltamme pakenivat sotaa ja tulivat Eskilstunaan.

/ Mirjam, perustaja, kansainvälinen koordinaattori

Rakkautta ja lämpöä Ukrainan lapsille

Olen Tanja, ja työskentelen Lasten Lähetystön Elämänlanka-ohjelmassa.

Lokakuu on aika, kun sää alkaa kylmetä, mutta ihmisillä on lämpimät sydämet.
Meillä oli lokakuussa erityinen ajatus: “Tehdään talvesta lämpimämpi Ukrainassa”. 

Se toi meidät kaikki yhteen auttamaan. Eskilstunalaiset ovat olleet mahtavia! 

He lahjoittivat lämpimiä vaatteita, kenkiä ja rahaa, jotta ukrainalaiset voivat ostaa polttopuita ja pysyä lämpiminä.

Lähetimme Ukrainaan kaksi apulähetystä, ja ne painoivat yhteensä 389 kiloa. Tämä on todella upeaa!

Mutta tiedätkö mitä vielä mahtavampaa on? Ukrainalaiset jotka asuvat nyt Eskilstunassa, myös osallistuivat tähän auttamiseen.  He lajittelivat ja pakkasivat vaatteita lähetyksiin. Kun ihmiset auttavat toisiaan, se on todella vaikuttavaa.

Haluan sanoa ison kiitoksen teille kaikille. On ihmeellistä nähdä, kuinka monet ihmiset tulevat yhteen ja auttavat Ukrainan perheitä selviytymään talven yli.

Te olette todella upeita ja sydämellisiä ihmisiä.

Apu tulee perille: vaatteita ja lämpöä Ukrainan lapsille

Katerina on Piskin kylän ja sitä ympäröivien kylien avustusohjelmiemme koordinaattori.

Apu tulee perille: vaatteita ja lämpöä Ukrainan lapsille

Tässä kuussa – lämpöä perheille

Olemme saaneet Ruotsista ja Suomesta paljon humanitaarista apua lämpimien vaatteiden muodossa, mikä tarkoittaa 96 laatikollista vaatteita.

Tämän lämpöerän olette keränneet ja jakaneet Ukrainan perheille. Tämä apu on äärimmäisen tärkeää juuri nyt, kun monet perheet ovat menettäneet kotinsa ja tarvitsevat apua. Alueellemme on tullut myös sisäisiä pakolaisia – evakoita, joita tuemme mahdollisuuksien mukaan.

Olemme alkaneet toimittaa polttopuita perheille, mikä on myös erittäin tärkeää apua. Suurin osa polttopuita saavista ihmisistä on yksinhuoltajaäitejä, jotka eivät pysty itse hankkimaan polttopuita perheilleen.

Polttopuiden hankkiminen on kovaa työtä, ja ne maksavat 9 200 UAH eli noin 300 Euroa kuorma-autolta. Monilla äideillä ei ole taloudellisia edellytyksiä ostaa polttopuita saatavilla olevalla valtiontuella. Ilman tukeanne he ja heidän lapsensa joutuisivat nälkään, jotta heillä olisi varaa ostaa polttopuita.

Olemme myös alkaneet toimittaa vaatteita lapsiperheille.

Rohkeutta vastoinkäymisten keskellä: sodan runtelemassa Ukrainassa vallitsee lämpö

Paikallinen johtaja Viktor Pavlovich kuvaa, kuinka sota on vaikuttanut kaikkien arkeen. Mikään ei ole niin kuin ennen, ja epätavallisesta on tullut jokapäiväistä.

Meidän alueellamme kuullaan usein ilmahyökkäyksen varoitussireeneitä. Nämä äänet ovat merkkejä siitä, että meidän täytyy olla varuillamme ja turvassa. Me teemme kovasti töitä, jotta kaikki pysyisivät turvassa. Koulussa ja päiväkodissa lapset jatkavat oppimistaan kuten ennenkin, mutta jos hälytys kuuluu, heidän on mentävä nopeasti turvaan.

Kun lokakuu tuli ja ilma viileni, me varauduimme kylmään. Toimme 80 kuutiometriä puita Kaverikotiin, jotta voisimme pitää sen lämpimänä. Lämmitysuuni on nyt kunnossa ja valmis lämmittämään taloa. Ja kun satoi ja oli todella kylmä, aloimme lämmittämään. Nyt meillä on mukavan lämmin. Kaikki lapset ja me, jotka täällä työskentelemme, olemme iloisia ja kiitollisia tästä lämmöstä.

Monet perheet ovat jo saaneet halkokuorman.

Perheet saavat apua “Lämpimämpi talvi” -kampanjallamme. Monilla ei ole mitään mahdollisuutta osta lämmityspuita, jotta he pystyisivät pitämään kotinsa lämpiminä talvella. Olemme miettineet tarkkaan, mitä he tarvitsevat. Jo kuusitoista perhettä on kertonut, että he tarvitsevat meidän apuamme.

Apulähetykset Ruotsista ja Suomesta tulee nopeasti ja hyvin toimien, kuljetusfirmojen ja Ukrainan postin kautta. Emme vitkuttele. Jaamme apulähetykset nopeasti niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.”

Valoa pimeydessä: autetaan ja uskotaan yhdessä: Apua ja kummilapsiasiaa

Minä, Mirjam, haluan lähettää ison kiitoksen Lasten Lähetystön kummeille. Kiitos sinulle, joka olet kaikkien lasten kummi ja jaat ystävällisyyttäsi lapsille. Ja kiitos myös sinulle, joka olet ottanut oman kummilapsen.

Tuestasi on valtavasti apua, ja se merkitsee paljon lapsille ja nuorille jotka sen saavat. Monet ‘lapsistamme’, jotka ovat kasvaneet Kaverikodissa ikään kuin ‘toisessa kodissaan’, ovat jo kasvaneet isoiksi ja opiskelevat nyt Kiovassa tai muissa kaupungeissa. He saavat yhä tukea kummeiltansa, ja se tekee elämän paljon helpommaksi: ruokaa, kyniä, vihkoja, vaatteita, lääkkeitä …

Sinulle, joka olet kuukausilahjoittaja Suomessa tai Ruotsissa, haluan sanoa sydämellisen kiitoksen. Olet luonut välittämisen ja yhteisön siteitä, jotka auttavat nuoria uskomaan tulevaisuuteensa. Aikana, jolloin jokainen avunosoitus on äärimmäisen arvokas, sinun panoksesi tukee nuorten mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä.

Säännöllinen tuki on paras tapa  auttaa

Lasten lähetystön säännöllisenä tukijana tuet kaikkea avustustyötämme. Lahjasi käytetään kaikista tarpeellismpaan kohteeseen. Hätätilanteet tapahtuvat yleensä yllättäen ja ilman ennakkovaroitusta.

Sinä, Lasten Lähetystön tukija, tuot valoa pimeyteen. Yhdessä me rakennamme turvallisempaa huomista näille pienille ja suuremmille sankareille.

Kuvassa Svitlana ja Katerina lajittelemassa Ruotsista saapunutta apua.

Kuvassa Svitlana ja Katerina lajittelemassa Ruotsista saapunutta apua.

Hei, tässä Svitlana, humanitaaristen ohjelmien koordinaattori Kiovassa.

Olin Piskissä auttamassa järjestämään Ruotsista saapuneita vaatekasoja. Etsin ja valitsin erityisesti paljon lämpimiä vaatteita Kiovan lapsille. Haluan esittää sydämelliset kiitokset, sillä tämä apu on ollut meille todella tärkeää.

Tässä kuusssa olemme hankkineet ruokaa Kiovan perheillemme, ja iloksemme saimme myös paketin Suomesta. Haluan välittää kaikkien meidän suuren kiitollisuutemme teille, jotka autatte. Jokainen apunne merkitsee meille valtavasti.

Myrskyn keskellä kaikuvaa naurua ja turvaa – Kaverikoti toivottaa tulevaisuuden avosylin tervetulleeksi

Kesken myrskyn kaikuvaa naurua ja turvaa – Ystävien Talo toivottaa tulevaisuuden avosylin tervetulleeksi

Kaverikoti– kaiken Ukrainassa tekemämme työn sydän. Paikka, jossa lapset voivat heittää murheeet eteiseen, ainakin hetkeksi. Paikka, kun elämä myrskyää. Täältä myös lähtee kaikki apu Piskiin ja kyliin.

Piskin kylässä seisoo Kaverikoti, lasten “koti”talo. Talo, jossa lämpö ja turvallisuus asuu. Täällä, tässä pienessä kylässä Ukrainassa, avaamme ovemme maailmaan, jossa lasten nauru kaikuu sotaa kovempaa. Täältä rakkautesi, lahjasi menevät apua tarvitseville lapsille ja perheille.

Kuvittele paikka, jossa leikkiminen ja oppiminen on hauskaa. Paikka, josta tulee toinen koti lapsille, jotka elävät unelmissaan ja ovat päärooleissa omissa seikkailuissaan ja leikeissään.

lapset Kaverodissa, omissa unelmissa, päärooleissa omissa leikeissään

Kaverikodissa lapset saavat olla lapsia. Kuvittele talo – koti, jossa nauru ei lopu, jossa leikki ja uteliaisuus virtaavat. Missä ravintoa ei anneta vain aterioiden muodossa, vaan myös tietona ja tukena opiskelussa, leikin ja vapaa-ajan ilolla, jossa viikonloput täyttyvät pyhäkoulusta ja Jumalan rakkaudesta.

Ja kun varoituskellot – ilmahyökkäyssireeni soi ja taivas pimenee, olemme yhdessä.

Tämä on Kaverikoti – pieni keidas keskellä levotonta maailmaa.

Raisa, rakastettu pedagogimme, jakaa tuoreimmat kuulumiset Kaverikodin arjesta.

Raisa, kokenut pedagogimme, jakaa tuoreimmat kuulumiset Kaverikodin arjesta.

Tämän kuun aikana oli melko lämpimät ilmat. Lapset olivat paljon ulkona ja pitivät hauskaa. He leikkivät eri peleillä, pomppivat trampoliinilla ja pelasivat jalkapalloa.

Syyslomaviikolla meillä oli extra hauskaa. Menimme metsään kävelylle ja nautimme syksystä. Metsässä otimme paljon kivoja kuvia muistoksi.

Kävimme myös kirjastossa. Lapset valitsivat kirjoja, joita he voivat lukea kotona. Oli tosi hienoa nähdä, kun Artem luki kirjaa kävellessään ja sitten jatkoi lukemista leikkipaikalla. Nykyään ei ole ihan helppoa saada lapsia innostumaan lukemisesta.

Raportti aika ja maailman myllerrys.

Taas on kulunut kuukausi. Työssäni se on erityinen kuukausi – neljännesvuosiraporttien toimittaminen. Tällä kertaa raporttilomaketta oli taas hieman muutettu, joten minun oli katsottava kokonainen online-seminaari, jotta sain sen toimitettua oikein.

Tässä kuussa alkoi myös sota Israelissa. Emme voi jättää sitä huomiotta. Tunnemme heidän tuskansa ikään kuin se olisi omaamme, koska tiedämme, mitä sota on.

Julia, kirjanpitäjä- sihteeri

Kirjanpitämmme työpäytä  ja avustaja

Kukkivaa toivoa

Katja O, Kaverikodin emäntä

Kukkivaa toivoa

Meidän ei tarvitse katsoa kalenteria tai kelloa muistaaksemme, että elämme vaikeita aikoja. Sää, vuodenaika, viikonpäivä – mikään näistä ei muuta sitä tosiasiaa.

Ennen kuin me vain kuulimme sodasta koulussa tai luimme siitä kirjoista. Se tuntui olevan jotain kaukaista ja menneisyydestä. Mutta nyt, se on osa jokapäiväistä elämäämme. Kaikki, mitä nyt tapahtuu ympärillämme, tulee olemaan tärkeä osa Ukrainan historiaa tulevaisuudessa.

Jokaisella työllä on merkitystä. On hienoa olla osa tiimiä, jossa kaikki tekevät töitä yhdessä – jotta voimme auttaa lapsia.

Lapset Ukrainassa ovat kasvaneet sodan aikana. Kun ympärillä on jatkuvasti huolia, on ihanaa löytää jotain, mikä tekee onnelliseksi. Minulle sellaiseksi asiaksi on tullut kukkien hoitaminen.

On kiva nähdä, kun kukat kasvaa ja tuoksuu hyvältä. Jokainen kukka Kaverikodissa on kuin pieni lapsi: he rakastaa aurinkoa ja jokaisella on oma persoonallisuutensa. Ja mikä tärkeintä, lapset – aivan kuten kukatkin – kaipaavat hoivaa ja huomiota. Lapset ovat kuin elämämme kukkasia, jotka kertovat tulevaisuudesta.

Sinä olet valo pimeydessä
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *