Sota Ukrainassa: Millaista on olla kirjanpitäjä. Julian 10 vuotinen matka kirjanpitäjänä.

Sota Ukrainassa: Millaista on olla kirjanpitäjä

|
Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Sota Ukrainassa . Julian 10-vuotinen matka kirjanpitäjänä: numeroiden ja makujen välillä.

Hei, nimeni on Julia. Olen kirjanpitäjä ja sihteeri ystävällisessä tiimissämme. Ja tällä viikolla saatte lukea tarinoitani.

Kirjanpitäjän työ on jännittävää eikä aina ihan terveellistä

Tänään on tullut kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun aloitin työt Lasten lähetystössä. Sitä ennen toimin kustannuslaskennassa ja sitten budjetin laadinnassa. Ukrainassa kirjanpitäjän työ vaihtelee sen mukaan, millä alalla toimitaan.

Kirjanpitäjän työ Ukrainassa on kuin vuoristoradalla ajelua päivästä toiseen

Lainlaatijat eivät väsy tekemästä muutoksia. Kun illalla menen nukkumaan, en voi tietää, mitä seuraavana aamuna on odotettavissa kun avaan tietokoneen ja menen Internetiin.

Sota Ukrainassa:Työ kävi hankalammaksi, kun maamme joutui sotaan

Miehitys, virtakatkot, verkkoyhteyksien puute – kaikki nämä vaikuttavat kirjanpitäjän työhön.

Suurhyökkäyksen alettua kylämme oli kuukauden ajan miehitettynä, mutta en pelännyt omasta puolestani. Pelkäsin, että kannettavalle tietokoneelleni ja puhelimelleni tapahtuu jotakin, sillä kaikki työni tapahtuu näissä laitteissa. Pelkäsin, etten pääsisi verkkoon, kun verot on maksettava kuun lopussa.Neljännesvuosiraporttejakaan en olisi voinut jättää.

Rukoilin, että Jumala keksisi jotakin. Ja Jumala kuuli rukoukseni. Pääsimme pakoon ja saatoin hoitaa työni.

Mutta koettelemukset eivät loppuneet siihen. Syksyllä venäläiset alkoivat iskeä kriittiseen infrastruktuuriin. He tuhosivat energiajärjestelmämme. Olimme pitkät ajat ilman sähköä. Suunnitelma oli, että saamme 2 tuntia sähköä 6 tunnin välein, mutta toisinaan katkot olivat vielä pidempiä. Samalla katkesi myös yhteys internetiin. Jouduimme suunnittelemaan työt sen mukaan, milloin sähköä oli.

Ukrainan pankkijärjestelmä

Pidän pankkiemme toiminnasta, joskin siihen liittyy joitakin “muttia”. Ne eivät ole kriittisiä.

Täysmittaisen sodan alettua pankkimme muutti eräitä sääntöjä. Minulle ne ovat enimmäkseen parannuksia. Enää minun ei tarvitse lähteä pankkiin viemään asiakirjoja. Ensimmäisinä kuukausina se olisi ollut mahdotontakin. Nyt minulta säästyy aikaa, kun voin tehdä kaiken asiakaspankissa tai sähköpostitse. Allekirjoitan asiakirjat, leimaan, skannaan ja lähetän ne.

Vaikka maksukortti vanhenee, sitä voi vielä käyttää kaupassa ja nostoautomaatilla. Verkko-ostoksissa voi tulla hankaluuksia.

Mutta joissakin asioissa työ on käynyt hankalammaksi. Valuuttamääräisiä maksuja valvotaan tarkemmin. Joudumme antamaan enemmän tietoa ja kertomaan perusteluja. Ymmärrän sen hyvin. Maassamme on sota, ja tällainen valvonta kuuluu asiaan.

Lapsiperheet ovat Ukrainan tulevaisuus

Ukrainassa on käyty sotaa vuodesta 2014 asti. Mutta vasta täysmittainen hyökkäys maahamme alkoi vaikuttaa talouteen merkittävästi. Monet lapsiperheet lähtivät pakolaisiksi. Syyt vaihtelivat: toiset pakenivat henkensä edestä, monilta oli tuhottu koti ja työpaikka.

Tänne jääneistä monet sinnittelevät köyhyysrajan alapuolella, erityisesti maaseudulla. Töitä ei ole. Ja jos työtä onkin, palkka on kehno. Se ei riitä edes perheen perustarpeisiin.

Maailmassa on sentään hyviä ihmisiä. Jumalan kiitos, meillä on paljon ystäviä ulkomailla. Te olette jo melkein kaksi vuotta pysyneet tukenamme. Kiitos siitä! Tuki on tärkeää meille täällä. Ennen kaikkea teidän rukouksenne. ❤️

Jokin aika sitten kijoitimme jutun Ukrainantalvi uhkaa tuoda …. Tässä linkki

“Mutta olkaa te vahvoja älkääkä menettäkö rohkeuttanne. Te saatte teoistanne palkan.” 2. Aikakirja 15:7

P.S.- Leipominen auttaa minua ajattelemaan mukavampia asioita näinä vaikeina aikoina. Laitan Kaverikodin lapsille erilaisia jälkiruokia. Lapset ovat parhaita asiakkaitani. He muistavat aina kiittää herkuista.

 Julia

Onne julia! 10 vuotta yhdessä

Onnittelut parhaalle ja ainoalle kirjanpitäjällemme Julialle! ❤

Julia, ne 10 vuotta, jotka olet ollut Lasten lähetystön työssä, ovat tehneet sinusta meille supersankarin. Olet helmi kirjanpitäjien joukossa. Olet salainen aseemme finanssimaailmassa 💰 sekä herkkujen leivonnassa. 🍰

Tässä linkki Facebokiin jos haluat onnitella Juliaa

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *