20 vuotis matkani Lasten lähetystön kanssa

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!
Minun jännittävät 20 vuotta Lasten Lähetystön matkassa

Hei! Nimeni on Jennifer Ravstam. Olen Ruotsin Lasten lähetystön (Barnens Ambassad) puheenjohtaja vuodesta 2009 asti. Tämä tehtävä on lähellä sydäntäni.

Ensimmäistä kertaa Ukrainassa

Matkustin Ukrainaan ensi kerran vuonna 2002. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Maa, ihmiset ja kulttuuri viehättivät minua heti. Kyseessä oli avustusmatka Ukrainaan ja Moldovaan

Ensimmäiset tapaamiset ja vaikutelmat

Tässä hiukan muistoja. Tapasin Mirjamin ja Boasin ensi kertaa. Kotiin palattuani aloin opiskella venäjää siltä varalta, että voisin matkustaa toistekin.

Lasten Lähetystön kesäleiri: Vapaaehtoistyötä ja matkoja

Matkustin jo seuraavana vuonna. Muutamana kesänä menin vapaaehtoistyöhön, kesäleirille merenrantaan sekä Piskin Kaverikotiin, joka alkoi saada hahmonsa vuonna 2003. Onneksi olin opiskelija ja sain kesäisin vapaata. Matkat olivat mahtavia, mutta liittyi niihin haasteitakin.

Ainutlaatuisia elämyksiä

Palasin Ukrainaan monta kertaa. Pääsin mukaan Viktorin jalkapallojoukkueeseen – kentän ainoana tyttönä.

Kesäleiri, mitaleja ja leirimuistoja

Tänä vuonna lasten kesäleiri pidetään Eskilstunan lähellä – ja kun luet tätä, kesä on jo takana. Täällä Huskvarnassa koko perheemme osallistuu valmisteluihin, ja olemme leirillä mukana ensimmäisen viikon. Järjestämme “suuret leirikisat”.

Esikoisemme sai upean idean: lapsille tehtäisiin leirimitalit muistoksi osallistumisesta. Olemme innoissamme, kun leiri pidetään nyt Ruotsissa. Siitä on puhuttu ennenkin, ja nyt tuntuu hyvältä tarjota leiri kaukana sodan arjesta. Siitä tulee kaikille osallistujille keidas, hetki lepoa vaikeuksista.

Ajassa takaisinpäin: Vapaaehtoistyössä – kesäleiri vuonna 2003

Kotiin ei tarvinnut tulla “tyhjin käsin” monessakin mielessä. Muistan kesän 2003 – siis 20 vuotta sitten. Olin ensi kertaa vapaaehtoisena Lasten lähetystössä, 2-3 viikkoa leirillä Skadovskissa Mustanmeren rannalla. Tapasin siellä myös Ukrainan tiimin nykyisen paikallisjohtajan Viktorin, joka veti leirin. Samoin tutustuin tiimin jäseneen Svetaan, joka silloin oli vielä leiriläisenä.

Yhteistyötä ja kiitollisuutta

Ajatella, että yhteistyömme jatkuu nyt 20 vuotta myöhemmin. Olen valtavan kiitollinen Viktorille, Svetalle ja koko tiimille kaikesta, mitä he päivittäin tekevät lasten ja perheiden hyväksi.

Lasten Lähetystön – Kaverikoti vietti 20 vuotis juhlaa

Skadovsk ja traagiset uutiset

Leiripaikka Skadovsk on Hersonin lähellä ja nyt Venäjän miehittämällä alueella. Luin pari kuukautta sitten sikäläisestä sairaanhoitajasta nimeltä Tetjana, joka oli protestoinut sotaa vastaan. Hänet vietiin kaupungin keskustaan ja hirtettiin julkisesti. Tällaisia julmuuksia on vaikeaa käsittää.

Työ ja kiitollisuus jatkuvat

Kaiken tämän keskellä työmme jatkuu – ja sinun ansiostasi se voi jatkua. Kiitos tuesta ja mukanaolosta! Toivon sinulle kaikkea hyvää.

Terveisin Jennifer

Ruotsin Lasten lähetystön puheenjohtaja

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *