Ukraina talvi uhkaa tuoda sähkökatkoja ja energiapulaa.

Ukrainan talvi uhkaa tuoda: Sähkökatkoja ja energiapulaa

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

Ukrainan talvi uhkaa tuoda sähkökatkoja ja energiapulaa: perheiden taistelu selviytymisestä

Ukrainan energiaministeriö on antanut varoituksen. Jos talvi on leuto, sähkö saattaa riittää, mutta katkoja voi silti tulla.

Sähkökatkot voivat olla yhä tavallisempia arjessamme. Koimme sen jo viime vuonna, mutta tämänhetkiset haasteet ovat toisenlaisia. Jokaisen perheen on mietittävä, miten selviytyä talvesta. On entistä tärkeämpää tehdä suunnitlmia ja varautua sähkökatkoihin.

‌Pelkona on, että venäjä kerää voimia ja iskee talvella infrastruktuuriin: sähkö- ja vesilaitoksiin jne.

‌Kaikki alueemme järjestöt ovat saaneet kirjeen, jossa tiedotetaan mahdollisista sähkökatkoista lokakuun 1. päivästä alkaen. Olemme keränneet varmuusvarastoa: polttopuita, bensiiniä generaattoriin, taskulamppuja, paristoja, kynttilöitä…

Perheet tarvitsevat polttopuita

‌Tänä vuonna avun tarve polttopuiden hankkimiseksi on suurempi kuin koskaan. Jo nyt 22 perhettä on pyytänyt apua lämmityskauden lähestyessä. Tunnemme useimmat näistä perheistä, koska autoimme heitä jo viime vuonna. Lisäksi alueellamme on paljon maan sisäisiä evakkoja. He ovat tulleet tyhjin käsin, joten ymmärrät miten suuri tarve on.

Voimme tarjota lapsiperheille polttopuita sekä lämpimiä vaatteita ja kenkiä sen mukaan, kuinka paljon keräystuloja saamme. Lämmin talvi -keräyksemme jatkuu lokakuun 24. päivään asti.

‌Lapsiperheiden taloushaasteet Ukrainassa

‌Perheet eivät kykene itse hankkimaan polttopuita. Puiden, bensiinin, dieselin ja sähkön hinta on noussut jyrkästi. Palkat eivät ole nousseet. Hintojen nousu kasvattaa perheiden menoja: palvelut, ruoka, polttoaine, lääkkeet jne.

Mitä kaikki tämä maksaa?

Polttopuut:

  • Perheiden on vaikeaa itse hankkia puita.
  • ‌Polttopuiden hinta on noussut.
  • ‌Autokuormallinen sahattua puuta (8 mottia) perille toimitettuna maksaa 9200 UAH = n. 280 €.

Polttoaine:

  • Bensiinin ja dieselin hinta nousee jatkuvasti.
  • Tämänhetkinen hinta: yli 54 UAH / l = n. 1,7 €.

Sähkö:

  • Myös sähkön hinta on noussut.
  • Tämänhetkinen hinta: 2,64 UAH / kW = n. 0,08 €.
  • Aikaisempi hinta: 1,44 UAH / kW = n. 0,044 €.

‌Meidän rahassamme tämä ei kuulosta kovin kalliilta, mutta tavalliselle ukrainalaiselle hinnat ovat huikeita.

Esimerrki Oksanan perheestä

Oksanan perheen pelko ja huoli tuntuvat konkreettisesti, kun he katsovat pimeyteen ilman sähköä.

Lasten lähetystöltä saatu suuri puuhella tuo lämpöä kylmänä kautena. Oksanan perhe sai pari vuotta sitten meiltä puuhellan. Se saattaa olla heidän pelastuksensa tänä talvena, jos he saavat siihen polttopuita.

Talvi lähestyy, ja Oksanan perhettä ahdistaa kylmä vuodenaika. Perheellä ei ole tuloja, ja lapset käyvät vielä koulua. Polttopuiden ostaminen on mahdotonta, kun rahat riittävät tuskin päivittäisiin tarpeisiin.

Oksana kertoi tuntemuksistaan:

“Sähkökatkoja on tulossa taas talvella. Mutta puuhella antaa meille lämpöä, jos vain saamme puita. Ja ruokaakin pystymme laittamaan.”

Tue lapsiperheitä sodan jaloissa. Tee Ukrainan talvesta lämpöisempi.

Ukrainassa monet lapsiperheet kamppailevat sodan jatkuessa paitsi poliittisten ja sosiaalisten haasteiden kanssa, myös talven kylmyyden keskellä.

Lapsiperheillä on erityisen vaikeaa. Monet isät ja isotveljet ovat rintamalla, ja naiset ja lapset joutuvat kohtaamaan arjen yksin. Epävarmuus on suuri, kun energian hinnat nousevat ja sähkökatkot voivat olla pitkiä.

Osallistumalla Lämmin talvi -keräykseen olet mukana antamassa perheille sitä lämpöä ja turvaa, jota he tarvitsevat tänä vaikeana aikana.

Viktor Pavlovits, Lasten lähetystön paikallisjohtaja Ukrainassa (ohjelmat Haver ja Kaverikoti)

Auta Ukrainan lapsia saamaan lämmin talvi sodan ja pakkasen haasteiden keskellä.Jokainen lahja, suuri tai pieni, auttaa.

👉 Klikkaa tästä ja lue lisää.

P.S. Jaa tämä ystävillesi ja viedä viestiä eteenpäin. Kiitos.

Näin voit auttaa Ukrainan lapsia sodan keskellä!

Jaa tämä blogikirjoitus myös kavereillesi!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *